Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: Scopul acestei Comisii nu este de a găsi unul sau mai mulţi vinovaţi, ci de a clarifica o situaţie de suspiciune publică generală

Gabriela Firea: Scopul acestei Comisii nu este de a găsi unul sau mai mulţi vinovaţi, ci de a clarifica o situaţie de suspiciune publică generală

 Gabriela Firea: Scopul acestei Comisii nu este de a găsi unul sau mai mulţi vinovaţi, ci de a clarifica o situaţie de suspiciune publică generală
08 Ian 2014   •   17:28

Membrii Comisiei Călăraşi au decis să îşi facă site şi aşteaptă la audieri orice persoană care are informaţii despre vânzarea terenurilor din zona comunei Nana.

Senatorul Gabriela Vrânceanu Firea a explicat în cadrul emisiunii "100 de Minute" cum va funcţiona: "Eu am precizat în urma şedinţei de astăzi că este normal ca activitatea acestei comisii să fie una transparentă, tocmai de aceea să nu existe contestaţii că s-a lucrat pe ascuns, pe furiş şi că au existat interese oculte. De aceea am propus şi s-a aprobat să avem un site unde să publicăm toate comunicatele, programul audierilor şi de asemena să existe posibilitatea ca anumiţi cetăţeni care consideră că deţin informaţii în legătură cu acest subiect să se poată înscrie la audieri. Bineînţeles sub nicio formă nu sunt acceptate delaţiuni, afirmaţii defăimătoare sau anumite luări de poziţie care nu au în spate dovezi, documente sau care nici măcar nu duc către ideea că am putea adresa acele întrebări unor instituţii", a explicat acesta.
   
De asemena, Gabriela Firea a spus că membrii Comisiei îşi vor prezenta activitatea pe site, iar cei care consideră că au unele informaţii privind vânzarea terenurilor din zona comunei Nana le pot pune la dispoziţie şi se pot înscrie la audieri.
   
Ea a ţinut să precizeze că trebuie să existe documente pentru ca informaţiile să poată fi postate pe site.

Senatorul PSD a ţinut să menţioneze că este un semn de transparenţă, şi alte Parlamente, când au constituit astfel de comisii, având un dialog cu publicul, pentru a afla cât mai multe elemente care poate scapã la un moment dat reprezentanþilor comisiei.
   
Gabriela Firea a mai declarat că este "obligatoriu" să se intre în posesia tuturor contractelor de vânzare cumpărare, pentru terenurile din zona comunei Nana, pentru aceasta fiind invitaþi ºi notarii care au încheiat astfel de contracte.

×
Subiecte în articol: comisia nana 100 de minute
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close