Antena 3 CNN Actualitate Vești bune pentru români! Firea: Șoseaua Fabrica de Glucoză va fi gata în luna iulie

Vești bune pentru români! Firea: Șoseaua Fabrica de Glucoză va fi gata în luna iulie

La începutul lunii iulie, lucrările de lărgire la șoseaua Fabrica de Glucoză se vor înceia. Astfel, șoferii vor putea circula pe tronsonul curprins între șoseaua Petricani și Barbu Văcărescu. Sistemul de iluminat public a fost pus în funcțiune, separatoarele de sensuri au fost montate, iar semaforizareae deja în testare. Proiectul presupune lungirea la patru benzi a șoselei.

Vești bune pentru români! Firea: Șoseaua Fabrica de Glucoză va fi gata în luna iulie
Sursa foto: Hepta
06 Iun 2020   •   18:44

"Pentru zona de nord a Capitalei va fi o mare realizare să se poată circula pe șoseaua Fabrica de Glucoză pe patru benzi, așa cum e proiectul, și nu pe două benzi care erau foarte înguste. Cred că nici nu mai respectau, la un moment dat, normativele europene în vigoare. Așa cum știm, e descărcarea de la A3 și tot traficul care vine dimineața din Ilfov spre București și seara din București spre Ilfov.

Dacă nu se realiza această supralărgire, acest nod de circulație ar fi fost sufocant. De doi ani de zile, de când am început această lucrare, traficul în această zonă a fost realmente de coșmar, dar nu se putea altfel decât închizând această zonă și lărgind șoseaua. Acum nu mai are nicio legătură cu ce a fost, e un bulevard cu toate funcțiunile, un bulevard modern. Această supralărgire era absolut necesară.

În două săptămâni ne dorim să deschidem circulația la patru benzi. E adevărat că săptămâna viitoare nu prea ne ajută, am văzut că plouă. Noi mai avem doar de trasat marcajele rutiere. Apoi vom lucra doar pe zona de trotuare și zone de biciclete, dar care nu trebuie să mențină traficul închis", a explicat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei la Antena 3.

Vești bune pentru români! Firea: Șoseaua Fabrica de Glucoză va fi gata în luna iulie

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close