Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: „Sunt unul dintre candidații care pot să reprezinte cu fruntea sus PSD, ALDE și PRO România în competiția pentru prezidențiale”

Gabriela Firea: „Sunt unul dintre candidații care pot să reprezinte cu fruntea sus PSD, ALDE și PRO România în competiția pentru prezidențiale”

Gabriela Firea: „Sunt unul dintre candidații care pot să reprezinte cu fruntea sus PSD, ALDE și PRO România în competiția pentru prezidențiale”
22 Iul 2019   •   22:12

Primarul general al Capitalei și vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a vorbit la „Sinteza Zilei” despre candidatura sa la alegerile prezidențiale. 

„Din punctul meu de vedere și al celor care m-au influențat în mod pozitiv să-mi asum această competiție internă pentru candidatura la prezidențiale, cred că sunt unul dintre candidații care pot să reprezinte cu fruntea sus PSD, ALDE și PRO România în competiția pentru prezidențiale. Înțeleg că nu se poate problema unei alianțe în perioada următoare cel puțin, poate eventual în turul 2. Cred că mi-aș fi reproșat mult mai mult dacă aș fi stat deoparte, dacă procentele de care mă bucur și pentru care mulțumesc tuturor românilor, în toate cercetările sociologice nu ar fi fost puse în slujba formațiunii politice din care fac parte. Am auzit colegi de-ai mei, înainte de a-mi exprima intenția de a fi posibil candidat al PSD, că sunt unii dintre membrii PSD care își conservă procentele de credibilitate pentru bătăliile personale, în sensul celor în care s-au implicat deja. Nu aș vrea să fiu considerată o persoană egoistă, că nu vreau să lupt alături de colegii mei. E bine că PSD are mai multe variante. Cred că pentru sănătatea democrației noastre e un lucru pozitiv că sunt câteva persoane care s-ar putea califica cu brio să reprezinte PSD în aceste alegeri”, a spus Firea. 

Gabriela Firea a spus că arma secretă a PSD pentru alegerile prezidențiale e „aceea de a înțelege ce își doresc românii de la noi”. 

„Arma noastră secretă nu e decât aceea de a înțelege ce își doresc românii de la noi, astfel încât să recuperăm procentele pe care le-am pierdut între alegerile locale și europarlamentare. Dacă vom asculta vocea românilor, vom avea și această armă secretă să învingem. Eu cred că PSD poate câștiga alegerile prezidențiale”, a mai spus primarul general. 

Gabriela Firea a explicat că nu a spus până acum că va merge pe o candidatură independentă. 

„Eu nu am afirmat în cadrul niciunei emisiuni că voi candida independent dacă propriul meu partid nu mă desemnează. Nu cred că o candidatură independentă, fără nicio susținere politică, ar avea șanse”. 

×
Subiecte în articol: primarul capitalei Gabriela Firea
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close