Antena 3 CNN Actualitate Gabrielei Firea anunță măsurile ce vor fi luate pentru evitarea aglomerației în Capitală, după 15 mai

Gabrielei Firea anunță măsurile ce vor fi luate pentru evitarea aglomerației în Capitală, după 15 mai

Gabriela Firea a declarat în exclusivitate la Antena 3 ce măsuri vor fi luate de către Primăria Capitalei, după 15 mai, atunci când autoritățile se așteaptă la aglomerații odată cu intrarea în vigoare a stării de alertă și relaxarea măsurilor.

Gabrielei Firea anunță măsurile ce vor fi luate pentru evitarea aglomerației în Capitală, după 15 mai
Sursa foto: Hepta
13 Mai 2020   •   18:47

Gabriela Firea a declarat că începând de vineri, 15 mai, de dimineață vor fi redeschise toate cele 50 de parcuri din București. Ea s-a arătat nemulțumită că autoritățile centrale au aruncat vina pe consiliile locale pentru închiderea parcurilor și reiterează că această măsură a fost luată în întreaga Europa, la recomandarea specialiștilor din sănătate. „Noi putem să monitorizăm ce se întâmplă în parcuri cu ajutorul Poliției Locale, dar n-am vrea să ne transformăm în niște 'jandarmi'”, a spus Firea, referitor la măsurile de supraveghere în contextul noii stări de alertă.

Primarul Capitalei a recomandat ca angajatorii să dispună lucrul în ture, pentru a evita „presiunea mare pe metrou și autobuze”. Ea a susținut că „eforturile autorităților vor fi zădărnicite dacă se creează aglomerație.”

Gabriela Firea a anunțat că va scoate pe traseu tot parcul STB, format din 1100 de autobuze, 280 de tramvaie și 180 de troleibuze. Ea le recomandă călătorilor să folosească aplicația InfoSTB pentru planificarea rutelor de călătorie.

„Toți călătorii își pot regla singuri o călătorie cu aplicația InfoSTB, unde fiecare călător poate să vadă în funcție de locul în care vrea să ajungă ce mijloace de transport poate să ia până la destinație - metrou, autobuze, tramvaie.”, spune Firea.

Gabrielei Firea anunță măsurile ce vor fi luate pentru evitarea aglomerației în Capitală, după 15 mai

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
A apărut şi al treilea denunţător al grupării Coldea
x close