Antena 3 CNN Actualitate Vas turcesc, surprins la pescuit ilegal în apele româneşti. Garda de Coastă a deschis focul | VIDEO

Vas turcesc, surprins la pescuit ilegal în apele româneşti. Garda de Coastă a deschis focul | VIDEO

Un incident în care poliţiştii de frontieră au deschis focul pentru a opri un vas turcesc s-a petrecut pe Marea Neagră, în zona economică exclusivă a României.

Vas turcesc, surprins la pescuit ilegal în apele româneşti. Garda de Coastă a deschis focul | VIDEO
Sursa foto: Poliţia de frontieră
de Alexandra Ghețea    |    15 Mar 2021   •   13:52

Incidentul a avut loc duminică. 14 martie. Potrivit autorităţilor române, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, acţionând în baza unei informații, au executat o misiune de patrulare în zona economică exclusivă a României.

Ei au depistat un pescador sub pavilion turcesc care desfășura activități de pescuit ilegal la o distanță de aproximativ 48 mile marine de localitatea Sf. Gheorghe.

Poliţiştii spun că au efectuat somaţiile legale pentru oprirea ambarcaţiunii turceşti folosind mijloace radio, semnale optico-vizuale și acustice însă vasul cu pavilion turcesc nu a răspuns somațiilor.

Turcii au întors nava şi au fugit după primele rafale de avertisment

În aceste condiţii, poliţiştii au executat foc de avertisment prin utilizarea armamentului de la bordul navei.

Din imagini se vede că tirul a fost executat înaintea pescadorului, fără a fi rănită vreo persoană şi fără să rezulte pagube materiale. 

Ulterior avertismentului cu arme de foc, pescadorul a părăsit zona economică exclusivă a României.

Grănicerii români au informat Garda de Coastă din Turcia cu privire la incident, în vederea dispunerii măsurilor legale faţă de pescadorul turcesc.

De asemenea, ei au recuperat din mare 47 de plase de pescuit în lungime de aproximativ 50 m fiecare

În acest caz a fost întocmit dosar penal. Potrivit surselor grănicereşti, turcii ieşiţi la braconaj au avut noroc. Următoarea măsură ar fi fost imobilizarea pescadorului prin executarea de foc asupra motorului navei.

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close