Antena 3 CNN Actualitate Gata cu fumurile inutile! Peste două zile, ţigările care se sting singure devin obligatorii în UE

Gata cu fumurile inutile! Peste două zile, ţigările care se sting singure devin obligatorii în UE

Gata cu fumurile inutile! Peste două zile, ţigările care se sting singure devin obligatorii în UE
Sursa foto: Foto: tobacco-news.net
15 Noi 2011   •   12:37
Toate ţigările care vor fi vândute în Europa vor trebui să aibă o capacitate redusă de incendiere. Decizia a fost luată a urmare a faptului că multe dintre incendiile soldate cu decese au avut drept cauză principală ţigările lăsate nesupravegheate.

Această măsură de siguranţă este deja practicată în unele ţări ale lumii precum SUA, Canada, Australia, dar şi în state din interiorul UE, se arată într-un comunicat al UE, citat de Mediafax.

Din data de 17 noiembrie, odată cu publicarea noilor standarde de siguranţă în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, toate ţigările vândute în Europa vor trebui să fie conforme cu aceste măsuri. Autorităţile naţionale vor avea rolul de a controla punerea în aplicare a acestei noi măsuri de siguranţă împotriva incendiilor.

Potrivit comisarului UE pentru sănătate şi consumatori, John Dalli, nu există ţigară sigură şi, evident, cel mai sigur este să nu fumezi deloc. "Dar, dacă oamenii aleg să fumeze, noile standarde care urmează să intre pe deplin în vigoare vor obliga companiile de tutun să producă numai ţigări cu capacitate redusă de incendiere şi vor proteja, potenţial, sute de cetăţeni faţă de acest pericol de incendiu", a precizat Dalli.

Peste 30.000 de incendii au avut loc în UE, în perioada 2003-2008, din cauza ţigărilor lăsate nesupravegheate. Autorităţile susţin că numărul de decese poate fi redus cu peste 40 la sută prin introducerea ţigărilor cu "capacitate redusă de incendiere" (CRC).
 

 

×
Subiecte în articol: tigari UE
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close