Antena 3 CNN Actualitate Gata cu "piraţii" din Gara de Nord. Taxiurile îşi vor aştepta clienţii într-o staţie oficială, al cărei administrator va fi selectat prin licitaţie

Gata cu "piraţii" din Gara de Nord. Taxiurile îşi vor aştepta clienţii într-o staţie oficială, al cărei administrator va fi selectat prin licitaţie

Gata cu "piraţii" din Gara de Nord. Taxiurile îşi vor aştepta clienţii într-o staţie oficială, al cărei administrator va fi selectat prin licitaţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Aug 2013   •   19:39

Gara de Nord din Bucureşti, cea mai mare destinaţie feroviară a ţării, va avea o staţie oficială de taxi, al cărei administrator va fi selectat prin licitaţie, potrivit informaţiilor publicate marţi pe pagina de Facebook a Gării de Nord, informează Mediafax.
   
Staţia va fi amenajată după modelul celei de la Aeroportul "Henri Coandă", conform sursei citate.
   
Invitaţia de participare la licitaţia pentru administrarea acestei staţii a fost lansată marţi, termenul de depunere a ofertelor este 20 august, iar deschiderea acestora se va face în 26 august, se mai precizează pe pagina de Facebook a Gării de Nord.
   
"Sperăm să scăpăm, astfel, de taximetriştii pirat şi de aglomeraţia continuă şi necivilizată de TAXI-uri din faţa intrării principale a Gării", se mai menţionează pe pagina de Facebook a Gării de Nord Bucureşti.

Gara de Nord este administrată de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, care se ocupă de întreaga infrastructura feroviară a ţării.
   
Problema serviciului de taximetrie în zona gărilor şi a aeroporturilor a revenit în actualitate în vara anului trecut, după ce o studentă japoneză venită cu avionul la Bucureşti a fost acostată în Aeroportul "Henri Coandă", urcată într-un taxi şi dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărită şi ucisă.
   
În urma acestei crime, poliţiştii au intensificat controalele autoturismelor din gări şi aeroporturi, fiind vizate inclusiv taxiurile şi, implicit, fenomenul pirateriei.
   

×
Subiecte în articol: gara de nord
Parteneri
Înregistrarea cu omul lui Coldea care susține că și-ar da viața pentru generali
x close