Antena 3 CNN Actualitate General SRI : “Urmează un atentat terorist de mari proporții!”

General SRI : “Urmează un atentat terorist de mari proporții!”

General SRI : “Urmează un atentat terorist de mari proporții!”
Sursa foto: foto: Agerpres
01 Aug 2016   •   11:01

Generalul Sorin Gabriel Cozma, seful Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informații, afirmă că “DAESH (Statul Islamic – n.red.) e cel mai puternic brand creat de terorism” si ca “Indiciile arata cu DAESH pregateste un atac de mari proportii, inedit”.

“Noi nu vorbim de ISIS sau ISIL, noi vorbim de DAESH. Nu putem permite sa se numeasca stat. DAESH e o mutatie genetica a Al-Qaeda. Al-Qaeda se baza pe Al-Jazeera. DAESH apartine erei Facebook si Twitter”, spune Sorin Gabriel Cozma, potrivit hotnews.ro.

“Al-Qaeda isi conduce fransizele de la distanta, practica un management pasiv. DAESH se implica in viata de zi cu zi, face transfer de know-how si resursa umana catre fransiza, practic management activ. Al-Qaeda incearca, in ultima vreme, sa evite atentatele ce pot conduce la victime musulmane sau civile. DAESH actioneaza cu o violenta nejustificata, nediscriminand intre cei vizati de atentate. DAESH e cel mai puternic brand creat de terorism”, afirma oficialul SRI citat de Hotnews.

El mai spune ca “Se trece, treptat, de la Radicalizare Islamica la Islamizarea Radicalizarii. Un posibil subiect de studiu pentru sociologi. Indiciile arata cu DAESH pregateste un atac de mari proportii, inedit.”

×
Subiecte în articol: SRI atentat terorist ISIS daesh
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close