Antena 3 CNN Actualitate George Copos: Procesul din Dosarul Transferurilor s-ar putea încheia în decembrie

George Copos: Procesul din Dosarul Transferurilor s-ar putea încheia în decembrie

George Copos: Procesul din Dosarul Transferurilor s-ar putea încheia în decembrie
de M.T.    |    02 Dec 2013   •   14:54

Procesul din Dosarul Transferurilor s-ar putea termina foarte repede, poate chiar în luna decembrie, este de părere fostul patron al clubului Rapid, George Copos.

Respect instanţa, sunt două judecătoare inteligente care cunosc foarte bine dosarul şi atunci sunt mai încrezător. S-ar putea să se termine procesul foarte repede, poate chiar în luna decembrie. Vom vedea”, a afirmat Copos.

Fostul şef al giuleştenilor a fost prezent, luni, la un nou termen din cadrul acestui proces, el venind la Curtea de Apel sprijinit într-o cârjă, ca urmare a unei operaţii la ligamentele piciorului drept.

„Personal cred că aş face mai multe investiţii, aş crea mai multe locuri de muncă şi aş putea duce mai mulţi bani la bugetul de stat decât să vin în fiecare săptămână aici”, a mai declarat Copos.

De asemenea, George Copos a ţinut să sublinieze că „la Rapid, în toată perioada în care eu am fost acolo nu s-a făcut niciun fel de infracţiune. Toate contractele şi facturile s-au făcut prin sistemul bancar, deci nu există niciun fel de infracţiune”.

George Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea sunt acuzaţi că au efectuat tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, producând un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Cazul are în vedere 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toţi cei opt inculpaţi, dar decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care, în 12 noiembrie 2012, a dispus pedepse între şi opt ani de închisoare cu suspendare sau cu executare.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close