Antena 3 CNN Actualitate Ger de crapă... șinele. Frigul a dat peste cap circulația tramvaielor, în București

Ger de crapă... șinele. Frigul a dat peste cap circulația tramvaielor, în București

Frigul cumplit a dat peste cap circulația tramvaielor în București. Pe multe porțiuni din traseele liniilor de tramvai, șinele nu au mai fost schimbate din anii '90, fapt ce contribuie semnificativ la apariția acestor avarii.

de Alex Judeu    |    23 Ian 2024   •   08:26

Angajații STB s-au chinuit toată noaptea să repare șinele. Cel mai grav afectate sunt liniile 23 și 32 care fac legătura între Cartierul Rahova, Piața Unirii și zona Theodor Pallady..

Capitala s-a confruntat cu o nouă noapte foarte geroasă. Temperaturile au scăzut până la minus 10 grade Celsius.

”Ne aflăm pe Bulevardul George Coșbuc unde șinele de tramvai au o vechime de peste 20 de ani. După cum se poate vedea =, din cauza frigului și a vechinii, șinele s-au fisurat și au pocnit”, a relatat Alex Judeu, reporter Antena 3 CNN.

Mai multe echipe ale Societății de Transport București au verificat tot traseul liniilor 23 și 32, după ce, ieri după-amiază, un tramvai a deraiat în zona Pieței Chirigiu, pe Calea Rahovei, iar problemele nu au fost puține.

Aproximativ o treime din rețeaua liniilor de tramvai din Capitală nu a mai fost modernizată de peste 40 de ani, iar restul de două treimi a fost modernizată gradual, de la începutul anilor 2000.

Mentenanța proastă făcută de-a lungul anilor face însă și în ziua de azi călătoria cu tramvaiul un calvar, chiar și cu noile tramvaie aduse în ultimii ani de la Arad. Astfel, s-a ajuns în situația ingrată de a se circula cu tramvaie noi pe șine vechi sau prost întreținute.

×
Subiecte în articol: tramvaie sine STB
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close