Antena 3 CNN Actualitate Ger de îngheaţă...cristalele lichide. La astfel de temperaturi până şi telefonul îţi paralizează

Ger de îngheaţă...cristalele lichide. La astfel de temperaturi până şi telefonul îţi paralizează

Ger de îngheaţă...cristalele lichide. La astfel de temperaturi până şi telefonul îţi paralizează
Sursa foto: Foto: commcognition.com
09 Feb 2012   •   23:36

E cel mai cumplit ger din ultimii 20 de ani, iar temperaturile foarte scăzute au dat cu totul viaţa peste cap. Nici măcar telefoanele mobile nu mai funcţionează cum trebuie. Iar de la mersul pe trotuar până la parcatul maşinii, totul e o aventură. Şi la fiecare pas mai apare un obstacol.

Chiar dacă în Bucureşti a ieşit soarele, pe străduţele laterale gheaţa e în continuare un obstacol greu de trecut.
 
La service-urile auto ajung zilnic zeci de şoferi care fie şi-au şifonat maşinile, fie au probleme din cauza gerului. Iar gerul care nu vrea să mai plece nu ne strică doar maşinile.

Cu cât telefonul e mai performant, cu atât e mai vulnerabil la ger. Asta pentru că ecranele smartphone-urilor conţin cristale lichide care pot îngheţa, la temperaturi mai scăzute de minus 20 de grade.

La urma urmei, zilele acestea nu e recomandat să folosiţi mobilul pe stradă. Riscaţi să nu fiţi atenţi la ce cade... de sus. Pe sute de clădiri din toată ţara, ţurţurii au atins dimensiuni impresionante.

Locatarii care nu curăţă clădirile de ţurţuri riscă să fie amendaţi cu sume între cinci sute şi o mie cinci sute de lei.

 


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close