Antena 3 CNN Actualitate Gestul banal care a dus la explozia de la Botoșani. Ce greșeală a făcut proprietarul apartamentului, înainte ca totul să sară în aer

Gestul banal care a dus la explozia de la Botoșani. Ce greșeală a făcut proprietarul apartamentului, înainte ca totul să sară în aer

Gestul banal care a dus la explozia de la Botoșani. Ce greșeală a făcut proprietarul apartamentului, înainte ca totul să sară în aer
Sursa foto: FOTO: Botoșani News
16 Sep 2017   •   10:44

Explozia care s-a produs, vineri, într-un apartament din municipiul Botoşani ar fi fost cauzată de un arc electric generat la pornirea unei hote, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, col. Cristian Amarandei. 

Potrivit acestuia, proprietarul apartamentului unde a avut loc incidentul ar fi sesizat mirosul puternic de gaz din locuinţă şi ar fi încercat să deschidă hota. 

"Explozia ar fi putut fi evitată dacă proprietarul ar fi încercat să aerisească camera prin deschiderea geamului. El a deschis hota, iar în acel moment s-a produs arcul electric, care, cel mai probabil, a declanşat explozia", a afirmat Amarandei. 

Deflagraţia s-a soldat cu rănirea gravă a proprietarului apartamentului, un bărbat de 71 de ani, precum şi a altor patru persoane, dintre care şi un copil de 11 ani, din apartamente vecine. 

Alte peste 20 de persoane au fost evacuate, iar imobilul a devenit nelocuibil până la efectuarea unei expertize tehnice.

Explozia în apartamentul din municipiul Botoşani, cauzată de un arc electric generat la pornirea unei hote

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close