Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Dincă este supus analizei comportamentale

Gheorghe Dincă este supus analizei comportamentale

Gheorghe Dincă este supus analizei comportamentale
Sursa foto: foto: captura Antena 3
03 Sep 2019   •   18:20

Marți seară, Gheorghe Dincă a fost dus în sediul Inspectoratului General al Poliției Române pentru a fi supus unei analize comportamentale.

Mai mulți speciliști îl supun pe criminalul din Caracal mai multor teste specifice. Alți specialiști au rolul de a observa din umbră felul în care Dincă se comportă. Fiecare gest, fiecare cuvânt al monstrului din Caracal este analizat de anchetatori.

"Am încercat toată ziua astăzi să confirmăm, pentru că DIICOT-ul nu dorește sub nicio formă să comunice, să ne spună ceva. Toată lumea îl ține ascuns pe Gheorghe Dincă.

Într-un final ne-au spus surse din cadrul Poliției Române că Gheorghe Dincă s-ar afla aici și că este supus acestei analize comportamentale. Nu durează o zi această analiză comportamentală, ci pe parcursul mai multor zile. Până la sfârșitul săptămânii va merge și la DIICOT pentru a fi audiat și, în cele din urmă, pentru a fi supus acelei expertize la INML", a spus reporterul Antena 3 Roxana Ciucă.

După evaluarea psihiatrică, Gheorghe Dincă va putea fi supus unui test cu detectorul de minciuni.

Unul dintre specialiştii crimonologi a explicat, pentru Antena 3, în ce constă mai exact acest test. Dincă va trebui să răsundă la 10 întrebări: trei legate de posibilele crime comise și șapte de control, pentru ca anchetatorii să poată evalua veridicitatea declarațiilor sale.

Experții dau asigurări că aparatul poligraf este imposibil de păcălit.

"Expertul știe foarte bine ce are de făcut, există o metodologie de lucru, procurorul de caz a hotărât când anume se face testarea, hotărăște care sunt întrebările, de comun acord cu expertul poligraf și durează pentru că sunt aplicate mai multe teste.

Un test omologat are în principiu 10 întrebări. Trei sunt vizavi de caz și altele, de control", a explicat criminalistul Liviu Chesnoiu.

Întrebarea cea mai importantă e dacă Gheorghe Dincă avea sau nu discernământ atunci când a comis aceste fapte. Există mai multe declarații ale lui Gheorghe Dincă, unele dintre ele contradictorii.

Toate aceste teste vor stabili dacă Dincă avea sau nu discernământ. Dacă nu avea, ar putea scăpa monstrul de la Caracal?

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dincă
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close