Gigi Becali va lipsi de la înmormântarea mătuşii sale. Penitenciarul Jilava i-a respins cererea de învoire

de A.M.P    |    12 Iul 2013   •   19:03
Gigi Becali va lipsi de la înmormântarea mătuşii sale. Penitenciarul Jilava i-a respins cererea de învoire Foto: Agerpres

Cererea lui Gigi Becali de învoire pentru a participa la înmormântarea mătuşii sale, Everdichia Becali, a fost respinsă, vineri, de Penitenciarul Jilava.

Avocatul finanţatorului echipei Steaua, Pavel Abraham a spus că în cererea pe care o va depune la comandantul Penitenciarului Jilava solicită învoire pentru o zi sau două, în funcţie de cum se aprobă, pentru ca acesta să poată participa la funeraliile mătuşii sale, scrie Mediafax.

Avocatul a precizat că cererea va fi însoţită de certifictul de deces al femeii, dar şi de documente care atestă gradul de rudenie dintre Gigi Becali şi Everdichia Becali.
   
În opinia avocatului, în astfel de situaţii, şi mai ales în raport de persoana condamnatului, penitenciarul nu ar avea de ce să nu aprobe permisia într-o astfel de situaţie.
  
Permisiunea de ieşire din penitenciar pentru astfel de situaţii poate fi acordată pe o durată de cel mult cinci zile.
   
Legea mai prevede că pot fi acordate astfel de învoiri numai deţinuţilor care au o bună conduită şi au dovenit stăruinţă în muncă sau în cadrul activităţilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, al instruirii şcolare şi al formării profesionale.
   
Totodată, Regulamentul de aplicare a Legii 275/2006 prevede că astfel de permisii se acordă persoanelor care prezintă suficientă încredere că nu mai comit alte infracţiuni. Cererile sunt analizate de o comisie a penitenciarului.
   
Mama fraţilor Ioan şi Victor Becali - verii lui Gigi Becali - a fost găsită moartă, joi seară, în piscina reşedinţei din Pipera, judeţul Ilfov. Everdichia Becali avea 83 de ani.

x close