Antena 3 CNN Actualitate Gorghiu anunţă în ce condiţii va fi înlocuit Călin Popescu Tăriceanu de la Senat

Gorghiu anunţă în ce condiţii va fi înlocuit Călin Popescu Tăriceanu de la Senat

Gorghiu anunţă în ce condiţii va fi înlocuit Călin Popescu Tăriceanu de la Senat
20 Noi 2015   •   17:54

Liderul PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, că PNL face eforturi pentru a obţine o majoritate parlamentară, afirmând că, în februarie, liberalii ar trebui să ştie deja pe ce voturi se bazează, liderul liberal neexcluzând schimbări la conducerea Parlamentului, deşi susţine că discuţia e prematură.

"Obiectivul nostru, în acest moment, pentru a putea genera o bază cât mai largă de susţinere pentru actualul Cabinet este să încercăm să creionăm o majoritate parlamentară pe proiecte importante. Se fac eforturi pentru o majoritate parlamentară. (...) În februarie ar fi nevoie, în noua sesiune parlamentară să ştim deja pe ce majoritate ne bazăm", a declarat copreşedintele PNL.

Întrebată dacă, la începutul următoarei sesiuni parlamentare, îi va schimba pe preşedinţii celor două Camere, în situaţia în care PNL va deţine majoritatea parlamentară, Gorghiu a răspuns că nu vrea să se "hazardeze în pronosticuri", afirmând că a făcut acestă greşeală în trecut când PNL a avansat un termen pentru schimbarea Guvernului Ponta, care nu a fost respectat.

La insistenţele presei referitoare la scenariul înlocuirii lui Tăriceanu din fruntea Seantului, în luna februarie, Gorghiu a afirmat că PNL nu a anunţat că va face acest demers, însă, a precizat că, în mod evident, o majoritate parlamentară presupune impunerea anumitor opinii şi obţinerea unor funcţii.

"Nu am anunţat că în luna februarie. Am spus că vom încerca să creăm o majoritate. O majoritate, evident, presupune să încerci să îţi impui anumite opinii, să obţii diverse funcţii", a spus Gorghiu, adăugând că, în opinia sa, în acest moment, o astfel de discuţie nu este oportună.

Alina Gorgiu a mai precizat că, la Senat, diferenţa dintre numărul de parlamentari PNL şi cei din coaliţie este mult mai strânsă decît la Camera Deputaţilor, însă, Călin Popescu Tăriceanu se bucură, în continuare, de susţinere parlamentară.

"Dacă vom avea majoritate şi la Senat...După cum ştiţi, este mult mai strânsă diferenţa dintre noi şi coaliţie. Încă au un număr de parlamentari care să îl susţină pe Călin Popescu Tăriceanu", a afirmat copreşedintele PNL.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close