Antena 3 CNN Actualitate Grevă spontană la S.C. Reparaţii Locomotive. Aproape 2000 de angajaţi ai CFR nu şi-au primit salariile

Grevă spontană la S.C. Reparaţii Locomotive. Aproape 2000 de angajaţi ai CFR nu şi-au primit salariile

Grevă spontană la S.C. Reparaţii Locomotive. Aproape 2000 de angajaţi ai CFR nu şi-au primit salariile
de S.T.    |    17 Apr 2013   •   08:39

Grevă spontană la S.C. Reparaţii Locomotive. Aproape 2000 de angajaţi din toată ţara au întrerupt lucrul.

Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile.

UPDATE 11:00
- CFR Călători a virat joi 1,7 mil. lei pentru plata salariilor angajaţilor filialei de reparaţii a locomotivelor, dar banii nu au ajuns la beneficiari fiindcă "circuitul financiar nu s-a derulat corespunzător" şi "se depun eforturi" pentru remedierea situaţiei, potrivit Ministerului Transporturilor.



Potrivit liderului de sindicat al societăţii, Marian Pintea, aproximativ 2000 de angajaţi au oprit lucrul, miercuri dimineaţă, în cadrul unui protest spontan la depoul de locomotive.

"Neprimind salarizarea pe luna trecută, a fost întrerupt lucrul în toate unităţile de cale ferată. Problema care ni s-a pus a fost că CFR Călători a virat banii către noi, numai că un executor judecătoresc ne-a blocat conturile. Nu ştim încă pe ce bază şi nu avem nicio siguranţă că în cursul zilei de astăzi oamenii îşi vor primi banii", a declarat Marian Pintea, liderul Sindicatului Mecanicilor şi Reparatorilor de Locomotive din Depoul Braşov.

Liderul sindical FSTFR, Rodrigo Maxim, a declarat, miercuri, în direct la Antena 3, că angajaţii S.C. Reparaţii Locomotive au cele mai mici salarii din CFR.

"Reparatorii de locomotive au salariile foarte mici. Sunt oameni cu datorii la bănci şi totuşi nu îşi primesc banii la timp. Salariaţii s-au prezentat la serviciu, dar refuză să lucreze până nu li se plătesc salariile", a spus Rodrigo Maxim.

Liderul sindical a mai spus că Reparaţii Locomotive şi Automotoare are sediul în Braşov, dar protestul se desfăşoară la toate filialele din ţară unde există sedii ale societăţii.

Salariaţii spun că ar fi trebuit să primească banii de luni, dar au fost anunţaţi că vor întârzia o zi, iar miercuri conducerea societăţii le-a transmis că banii au fost trimişi către bancă, dar se pare că banca a pus oprire pe conturi.

Circulaţia trenurilor nu este afectată de acest protest.

Vom reveni cu amănunte.

×
Subiecte în articol: grevă
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close