Antena 3 CNN Actualitate Grevele din Transporturi dau peste cap vacanțele în Europa. Mai multe zboruri au fost anulate

Grevele din Transporturi dau peste cap vacanțele în Europa. Mai multe zboruri au fost anulate

Grevele din Transporturi strică vacanțele europenilor. Angajații din sectorul Transporturilor au anunțat că vor continua protestele în mai multe țări din Europa. Grevele vor afecta cel mai mult traficul aerian, chiar în cel mai aglomerat sezon.

de Ioana Mircea    |    18 Iun 2023   •   22:41

Astăzi angajații din securitate, de pe Aeroportul Malpensa din Milano, au încetat activitatea timp de patru ore. De la 11.00, la 15.00.

Personalul de manipulare al bagajelor de pe aeroporturile din Italia va participa pe 20 iunie la o grevă de 24 de ore, iar vineri, pe 7 iulie, personalul din transportul public din întreaga țară, va grevă timp de 24 de ore. Vor fi afectate transporturile cu trenul, cu feribotul, dar și cu metroul. Tot în Italia, controlorii de trafic aerian, intră în grevă pe data de 15 iulie.

În Marea Britanie, peste 2000 de agenți de securitate de pe aeroportul Heathrow din Londra au anunțat o nouă perioadă de grevă, începând cu data de 28 iunie, din cauza nemulțumirilor salariale.  Mișcări de protest sunt anunțate aproape la fiecare sfârșit de săptămână până la finalul lunii august.

Citește și: Zeci de pasageri, care aveau zbor din Brașov spre Antalya, au fost duși cu autocarul la Sibiu. Aeroportul Ghimbav ar fi fost închis când avionul trebuia să decoleze

Sindicatul suedez al lucrătorilor din Transporturi a anunțat greve începând cu 3 iulie, pe principalele aeroporturi din țară. Greva legată de salarii ar putea continua pe 5 și 7 iulie, dacă nu se ajunge la un acord.

În Spania, sindicatul piloților, a lansat pe 7 iunie un apel la grevă, împotriva Air Europa, a treia mare companie din țară. Protestul va avea loc în perioada 19 iunie - 2 iulie. Din 6 iunie, un alt sindicat a declanșat o grevă zilnică, pe termen nedefinit, împotriva unei companii regionale deținută de Iberia.

Protestul a dus la anularea a 20% din zboruri și la mai multe întârzieri. Greva are loc în fiecare zi a săptămânii și încă nu sunt semne că negocierile dau rezultate.

×
Subiecte în articol: greva transporturi Europa
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close