Guvernul a aprobat proiectul Legii bugetului de stat și banii pentru salariile restante ale minerilor

de Georgiana Adam    |    22 Feb 2021   •   23:39
Guvernul a aprobat proiectul Legii bugetului de stat și banii pentru salariile restante ale minerilor Facebook/Marcel Ciolacu

Proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 a fost aprobat, luni seara, în ședința de Guvern, în forma finală, după ce a primit avizul Consiliului Legislativ. Guvernul a aprobat și hotărârea privind plata salariilor restante ale minerilor.

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost adoptat, în forma finală, în ședința de Guvern de luni seara și va fi transmis, cel mai probabil, Parlamentului, pentru adoptare, în cursul zilei de marți.

Luni, Bugetul de stat pe anul 2021 a primit, luni, aviz favorabil cu propuneri/observații din partea Consiliului Legislativ.

În ședința de Guvern s-a aprobat și o hotărâre pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1850/2006.

Această hotărâre permite plata salariilor restante ale minerilor din Valea Jiului, care au protestat timp de o săptămână în subteran la minele din Lonea și Lupeni, informează Mediafax.

Ei sunt cei care au protestat în subteran în ultimele 7 zile şi au forţat autorităţile să le dea minerilor banii!

Minerii din subteran au luat decizia suspendării protestului din galerii după ce au intrat în posesia acordului scris şi semnat de ministrul muncii, de liderii de sindicat şi de administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara.

Documentul prevede un calendar în trei etape pentru acordarea salariilor întârziate pe ianuarie, a ajutoarelor de încălzire, a tichetelor de masă şi a banilor pentru transportul la muncă. 

Astfel, salariile pe ianuarie ar urma să fie plătite în data de 25 februarie.

Minerii au fost de acord cu rezultatul negocierilor şi au decis să iasă la suprafaţă, urmând să fie întâmpinaţi de familii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close