Antena 3 CNN Actualitate Guvernul sesizează Curtea Constituțională pe majorarea pensiilor

Guvernul sesizează Curtea Constituțională pe majorarea pensiilor

Guvernul Orban va sesiza Curtea Constituțională pe tema majorării pensiilor cu 40 de procente. Executivul contestă astfel creșterile de pensii decise de Parlament și spune că, dacă aceste măsuri vor fi adoptate, România va intra într-o nouă criză economică.

Guvernul sesizează Curtea Constituțională pe majorarea pensiilor
de Laura Dinu    |    13 Oct 2020   •   10:20

Liberalii vor apela la Curtea Constituțională, printr-o sesizare care va fi înaintată cel târziu până mâine dimineață, când expiră termenul necesar procedural.

Aceștia vor ca, prin această sesizare, să se spună clar că ceea ce s-a întâmplat în Parlament nu are cum să fie susținut în momentul de față de bugetul de stat, în condițiile în care parlamentarii, în data de 22 septembrie, au modificat rectificarea bugetară care prevedea o creștere a punctului de pensie cu 14% de la data de 1 septembrie. 

Liberalii, în frunte cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, dar și premierul Ludovic Orban, critică dur modalitatea de acționare a parlamentarilor, pe care îi acuză că au pus mai presus interesele politice decât pe cele economice. 

Recalcularea a peste 5 milioane de pensii se va amâna. Planul Guvernului pentru pensionari

Un nou scandal în ceea ce privește pensiile românilor este pe cale să izbucnească. Peste 5 milioane de pensionari nu știu încă dacă Ministerul Muncii va mai respecta legea pensiilor care trebuie să intre în vigoare anul viitor.

Până în septembrie, toate pensiile din România ar trebui recalculate. Cu alte cuvinte, odată cu această recalculare, toate pensiile ar trebui majorate, inclusiv pensia minimă, deoarece recalcularea se va face după o nouă formulă. 

Însă, potrivit unor surse Antena 3, această recalculare ar putea fi amânată, deoarece soft-ul nu a fost cumpărat. 

Punctul de pensie ar trebui să crească de la 1.442 de lei cât este în acest moment până la 1.875 de lei în 2021.

×
Subiecte în articol: sesizare CCR pensii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cine sunt românii care vor primi pensii mai mari cu 90% de la 1 septembrie
x close