Antena 3 CNN Actualitate Hackerii pro-ruși susțin că au spart serverele ANFP și au obținut date sensibile. Cum răspund reprezentanții Agenției

Hackerii pro-ruși susțin că au spart serverele ANFP și au obținut date sensibile. Cum răspund reprezentanții Agenției

Grupul de hackeri pro-ruși Phoenix susține că ar fi reușit să spargă portalul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), obținând acces la informații sensibile despre funcționari publici, politicieni și aparatul de stat.

Hackerii pro-ruși susțin că au spart serverele ANFP și au obținut date sensibile. Cum răspund reprezentanții Agenției
Sursa foto: Getty images / Bill Oxford
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mar 2023   •   19:13

“Până în acest moment nu există indicii că sistemele ANFP au fost vulnerabilizate.

Sistemele de securitate ale ANFP nu au semnalat atacuri cibernetice care să se încheie cu succes, iar stadiul sistemelor este verificat permanent”, au transmis reprezentanții ANFP, potrivit profit.ro.

ANFP este instituția responsabilă cu evidența și gestionarea funcțiilor publice și a funcționarilor publici din România.

Agenția este subordonată Ministerului Dezvoltării.

Citește și: Pericolele care se ascund în spatele inteligenţei artificiale. "Ar putea să devină chiar o prioritate națională"

Grupul de hackeri pro-ruși Phoenix spun că ar fi reușit să acceseze mai multe tipuri de date interne, precum rapoarte ale organelor de stat, date ale companiilor, informații despre politicieni și angajați publici, precum și informații despre structurile de stat din România.

În acest moment, nu se știe cu certitudine ce conțin de fapt aceste presupuse date. Nu au fost furnizate niciun fel de mostre, iar până în prezent, doar hackerii înșiși susțin că sunt în posesia acestor fișiere, potrivit profit.ro

 

×
Subiecte în articol: grupare de hackeri pro-rus ANFP
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close