Antena 3 CNN Actualitate Harta județelor care impun măsuri asemănătoare celor din stare de urgență

Harta județelor care impun măsuri asemănătoare celor din stare de urgență

Tot mai multe județe impun restricții care ne aduc aminte de cele din starea de urgență. Masca devine obligatorie în aproape toate locurile publice. Se închid baruri, cafenele și restaurante, iar slujbele în biserici sunt interzise.

Harta județelor care impun măsuri asemănătoare celor din stare de urgență
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    09 Oct 2020   •   09:05

Harta țării începe din nou să se înroșească. Localitate după localitate, adoptă restricții menite să stopeze numărul de noi infectări. Tot mai multe județe au restrâns activitățile economice și au impus obligativitatea măștii la 100 de metri de școală.

În Capitală, restaurantele, barurile și cafenelele au fost închise, la fel și sălile de joc. Iar masca de protecție este obligatorie în jurul școlilor pe o raza de 50 de metri. 

În județul Brașov, 13 școli au trecut deja în scenariul roșu, și învață exclusiv online. Dacă până acum masca de protecție era obligatorie doar în interiorul instituțiilor publice și în centrul orașului, acum măsura este exstinsă pe mai multe străzi centrale aglomerate, dar și în jurul unităților de învâțământ, pe un perimetru de 100 de metri. 

În Arad au fost interzise și slujbele în interiorul bisericilor. Au fost închise sălile de jocuri de noroc dar și târgul Obor. 

Cazurile de COVID-19 au explodat și în județul Cluj, unde 10 școli sunt în scenariul roșu iar de la începutul anului școlar 67 de elevi și 21 de profesori s-au infectat cu noul coronavirus. În Dej și în Gherla restaurantele, cafenelele și barurile au fost închise. 

16 localități din județul Timiș au depășit și ele pragul de 1.5 infectări la mia de locuitori. Masca a devenit obligatorie în toate spațiile publice, iar restaurantele, barurile și cafenelele au fost închise, la fel și sălile de jocuri de noroc. De asemenea, sunt interzise și spectacolele, concertele, festivalurile și târgurile.

Restricții dure au fost impuse și în alte 8 județe. 

×
Subiecte în articol: restricţii judete
Parteneri
Euroins, mesaj important pentru clienți: ”Nu mai târziu!”
x close