Antena 3 CNN Actualitate Hotărârea de Guvern privind zilele de doliu național, publicată în Monitorul Oficial. Ce prevede actul normativ

Hotărârea de Guvern privind zilele de doliu național, publicată în Monitorul Oficial. Ce prevede actul normativ

Hotărârea de Guvern privind zilele de doliu național, publicată în Monitorul Oficial. Ce prevede actul normativ
31 Oct 2015   •   18:29

 Hotărârea prin care Guvernul a decis, sâmbătă, declararea zilelor de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie, zile de doliu național pe teritoriul României a fost publicată în Monitorul Oficial.


Actul normativ aprobat într-o ședință extraordinară a Executivului a fost adoptat "în memoria victimelor incendiului ce a avut loc în data de 30 octombrie în sectorul 4 din municipiul București".

La articolul 1 al HG se prevede că "se declară zilele de 30 octombrie, 1 și 2 noiembrie zile de doliu național pe teritoriul României".

La alineatul (1) al articolului 2 Hotărârea se prevede că în zilele de doliu național prevăzute la articolul 1 "toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă".

Totodată, la alineatul (2) se menționează că drapelul în bernă se arborează: la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ de orice grad, instituțiilor de cultură și misiunilor diplomatice ale României.

Alte locuri unde drapelul național va fi coborât în bernă sunt: punctele pentru trecerea frontierei, precum și în aeroporturi, gări și autogări.

De asemenea, drapelul național va fi coborât în bernă ca pavilion pe navele de orice fel și pe ambarcațiuni ce navighează sub pavilion românesc.

La articolul 3 al HG se prevede că " în zilele de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie 2015, posturile de radio și televiziune, precum și instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător".

Decizia Executivului privind declararea doliului național vine după tragedia petrecută vineri seară în București, când 27 de persoane au decedat după un incendiu izbucnit în clubul Colectiv.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv act normativ doliu national
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close