Antena 3 CNN Actualitate Cum furau de la pensionari doi hoţi români în Germania, cu metoda "bănuţul de la cărucior"

Cum furau de la pensionari doi hoţi români în Germania, cu metoda "bănuţul de la cărucior"

Doi români au fost arestaţi în Germania după ce au fost prinşi în timp ce furau portofele din buzunarele clienţilor unui hipermarket din Essen, oraş situat în Renania de Nord-Westfalia. Cei doi hoţi români din Germania au vârstele de 39 şi 43 de ani şi aplicau o tactică perfectată în România pentru a ajunge la portofelele oamenilor.

Cum furau de la pensionari doi hoţi români în Germania, cu metoda "bănuţul de la cărucior"
Sursa foto: foto arhiva Digis Mak
de Georgiana Adam    |    03 Feb 2021   •   20:15

Indivizii lucrau mereu în echipă în parcările hipermarketurilor, departe de zona acoperită de camerele de supraveghere. Astfel, ei îi abordau pe clienţi, pensionari în special, şi le cereau o monedă pentru căruciorul de cumpărături. Ca să scape de insistenţele lor, oamenii le dădeau moneda de 50 eurocenţi necesară. Când victimele scoteau bănuţul din portofel, al doilea hoţ observa buzunarul în care stăteau banii. 

Hoţi români în Germania

Atunci primul escroc inventa pe loc o problemă, îi atrăgea atenţia pensionarului, iar al doilea hoţ buzunărea victima. Le-a mers trucul de mai multe ori, reuşind să păgubească persoane încă din decembrie anul trecut. Unul din pensionari le-a reţinut semnalmentele şi a chemat poliţia, când a realizat că a fost victima unui furt.

"S-a întâmplat atât de repede, n-am nicio idee cum au procedat", le-a povestit Wolfgang Weber, una din victime, poliţiştilor, potrivit publicaţiei RNZ.de. Bărbatul suspecta că cei doi nu aplică pentru prima dată această metodă. Şi-a adus aminte că şi un prieten de-al său a păţit fix la fel, dar în parcarea altui hipermarket.

Cu cele două mărturii drept probă, poliţiştii au început filajul. În scurt timp, românii au fost prinşi, înainte să mai păcălească şi pe altcineva. Astfel, anchetatorii germani au aflat că cei doi au acţionat şi într-un apartament din oraşul Heilbronn, de unde, la fel au furat bani şi bijuterii. Apoi, suspecţii s-au mutat cu activitatea lor în zona Renania de Nord-Westfalia.

Hoţi români în Germania

Hoţii români din Germania au recunoscut că au procedat la fel şi în România. Ei au fost arestaţi pe 27 ianuarie. În timpul unei percheziţii, investigatorii au găsit bunuri furate în valoare de 8.400 de euro, dar şi acte de identitate falsificate. Ambii români sunt în acest moment într-un centru de corecţie. 

Poliţiştii din Heilbronn încearcă acum să afle dacă mai există şi alte victime ale celor doi români. Toţi cei care au căzut victime celor doi dar nu au depus plângere au fost rugaţi să contacteze de urgenţă poliţia.

 

×
Subiecte în articol: Germania
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close