Antena 3 CNN Actualitate Iarna s-a întors în Spania: Ninsori abundente şi temperaturi de până la -5 grade (VIDEO)

Iarna s-a întors în Spania: Ninsori abundente şi temperaturi de până la -5 grade (VIDEO)

Iarna s-a întors în Spania: Ninsori abundente şi temperaturi de până la -5 grade (VIDEO)
Sursa foto: iarna
04 Mai 2010   •   17:13

Ninsoare, inundaţii şi rafale de vânt de până la 80 de kilometri pe oră în mijlocul primăverii. Cu asta se confruntă autorităţile spaniole în ultimele două zile. Asturias, Navarra şi Aragon au fost acoperite de un strat de zăpadă de peste 10 centimetri în toate localităţile situate la peste 800 de metri altitudine. Comunitatea valenciană a fost lovită de grindină şi ploi puternice.

Iarna s-a întors în Spania cu temperaturi de până la minus 5 grade celsius. Autorităţile din Ţara Bascilor au fost luate pe nepregătite de zăpada care cade fără încetare de aproape 2 zile. Mai multe accidente au avut loc în regiune, iar oamenii sunt sfătuiţi de poliţie să nu circule fără să fie echipaţi corespunzător. Meteorologii au atenţionat că se vor înregistra cu până la 20 de grade mai puţin decât au fost săptămâna trecută.

Vremea rea a adus grindină în Comunitatea Valenciană. Probleme au fost şi în Barcelona unde din cauza ploilor abundente mai multe râuri au ieşit din matcă.

40 de provincii din Spania sunt în alertă din cauza ninsorilor şi a vântului puternic. Meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea şi mai mult în următoarele zile.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Spania ninsoare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close