Antena 3 CNN Actualitate După ce a plătit patru ani rate la bancă, o femeie din Iaşi a reuşit să scape de doar 1 leu şi 30 de bani din datorie

După ce a plătit patru ani rate la bancă, o femeie din Iaşi a reuşit să scape de doar 1 leu şi 30 de bani din datorie

O femeie din Iaşi a plătit rate la bancă timp de patru ani şi apoi a aflat că nu rambursase decât 1 leu şi 30 de bani din banii împrumutați.

După ce a plătit patru ani rate la bancă, o femeie din Iaşi a reuşit să scape de doar 1 leu şi 30 de bani din datorie
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Ian 2023   •   22:45

Femeia împrumutase 5.000 de lei, iar în 2021, când împotriva ei au început procedurile de executare silită, datoria către bancă se ridica la 4.998,70 lei.

În 2021, împotriva ei au început procedurile de executare silită. Lenuţa B. încheiase în 2006 un contract de credit pe 10 ani. Timp de patru ani, şi-a plătit ratele. În iunie 2011, banca a cesionat creanţa către altă bancă, dar a fost cedată succesiv până a ajuns la un recuperator, scrie ziaruldeiasi.ro.

Timp de 10 ani nu s-a mai întâmplat nimic, dar în octombrie 2021 recuperatorul a apelat la un executor judecătoresc în vederea demarării procedurilor de executare silită. În februarie anul trecut, Lenuţa B. s-a adresat instanţei, invocând faptul că dreptul de acţiune al recuperatorului se stinsese de mult.

Pentru Lenuţa B. totuşi, nu se aplică această regulă, întrucât cesionarea creanţei atrage automat declararea scadenţei anticipate a creditului.

Magistraţii Judecătoriei au constatat că la momentul formulării cererii de executare silită, dreptul Invest Capital Ltd (recuperatorul - n.red.) era deja prescris şi au dispus anularea executării silite însăşi.

Pronunţată în ajunul Anului Nou, sentinţa poate fi încă atacată cu apel. 

×
Subiecte în articol: rate banc[ Iași executare silita
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close