Iaşi. Rudele pacienţiilor "COBAI" vor să li se spună adevărul

de M.Z.    |    15 Ian 2015   •   08:58

Familiile pacienţilor care au murit după ce s-ar fi făcut experimente pe ei la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi cer să li se spună adevărul şi să se facă dreptate. 

 
Rudele unui tânăr care s-a stins din viaţă vara trecută sunt şocate să afle că este posibil ca acesta să fi murit, pentru că i s-ar fi făcut peste 30 de puncţii lombare. 
 
Medicul Mircea Iencean îl operase de două ori, pentru că tânărul îşi fracturase coloana într-un accident de maşină. 
 
Doctorul a dat familiei asigurări că bărbatul se va face bine. Acesta a murit însă la scurt timp, din cauza unei septicemii, şi nimeni din spital nu le-a dat vreo explicaţie. 
 
Bărbatul operat, de două ori, de medicul Mircea Iencean a fost vegheat, până în ultima clipă, de tatăl său. Bătrânul a avut toată încrederea că doctorul îi va face băiatul bine. 
 
Tânărul, care avea fractură la coloană după un accident de maşină, a fost supus unui tratament care a durat trei săptămâni. Familia spune că medicul i-a făcut mai multe puncţii, iar numele bărbatului, Dumitru Ilie, figura pe 32 de fiole cu lichid cefalorahidian găsite într-un frigider, la spitalul din Iaşi.
 
Medicul a dat, permanent, asigurări familiei că situaţia este sub control şi că pacientul se va face bine. Bărbatul a făcut însă septicemie şi a murit.
 
Tratamentele controversate de la spitalul din Iaşi au fost trecute sub tăcere, cu toate că patru dintre pacienţii medicului Mircea Iencean au murit. Reprezentanţii spitalului susţin că doctorul nu a avut aprobare să folosească bolnavii drept cobai. 
 
Consiliul medicilor îi contrazice însă.
 
Conducerea Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi a făcut plângere penală pentru ucidere din culpă pe numele doctorului Mircea Iencean. Acesta spune că totul este o răzbunare a directorului unităţii medicale, cu care a avut conflicte mai vechi. 

 

x close