Antena 3 CNN Actualitate Identitatea tinerei care a plonjat în lac după ce a băut: Pictoriță din Iași

Identitatea tinerei care a plonjat în lac după ce a băut: Pictoriță din Iași

Tânăra care a fost salvată astăzi de la înec după ce a plonjat cu mașina în Lacul Ciric de lângă Iași este Cezara Cristina Moraru, un artist plastic cunoscut, cu numeroase expoziții, potrivit presei locale.

Identitatea tinerei care a plonjat în lac după ce a băut: Pictoriță din Iași
de Adelina Miron    |    26 Iun 2021   •   21:10

Identitatea femeii a fost dezvăluită de Ziarul de Iași.

„Ca tânăr artist, dacă vrei să pleci cu ideea că vrei să trăiești din artă, trebuie să calci pe cioburi desculț. E foarte dificil. Cel puțin în Iași”, declara în urmă cu doi ani Cristina Cezara Moraru pentru insociety.ro.

Așa cum a povestit atunci, Cezara Cristina Moraru a moștenit talentul artistic de la tatăl său căruia îi place să picteze, și care este polițist. Aceasta și-a cunoscut soțul, care este chirurg plastician, pe Facebook, și s-au căsătorit după șase luni.

Atunci când se așează în fața pânzei, Cezarei îi place să asculte muzică.

„Îmi pun un fundal muzical. Starea, am nevoie de un substrat înainte de a începe să pictez. Și intenția. Dar fără muzică, nu pot picta, nu reușesc.”

Tânăra a plonjat astăzi cu mașina în Lacul Ciric din apropierea orașlui Iași, după ce a consumat băuturi alcoolice. Aceasta a fost salvată în ultimul moment de un polițist care s-a aruncat după  ea în apă. 

Polițistul erou, din cadrul Serviciului Siguranța Circulatiei, se afla într-o misiune de patrulare și s-a aruncat în apă, în uniformă, fără a sta prea mult pe gânduri.

Mașina femeii era aproape scufundată, când polițistul a reușit să o scoată din apă pe șoferiță.

Alcoolemia tinerei era de peste 1 la mie, cu mult peste limita de 0,4, de la care consumul de alcool la volan devine caz penal și nu mai este sancționat doar cu amendă.

 

×
Subiecte în articol: lac tanara
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close