Antena 3 CNN Actualitate Ilan Laufer a ieșit de la audieri: Sunt nevinovat

Ilan Laufer a ieșit de la audieri: Sunt nevinovat

Ilan Laufer a ieșit de la audieri: Sunt nevinovat
02 Mai 2019   •   17:26

Ilan Laufer, fost ministru, actual consilier al premierului Viorica Dăncilă, a fost audiat timp de 5 ore în timpul audierilor de joi efecuate de către polițiștii Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice. Conform unor surse, el a adormit în timp ce era audiat, el fiind obosit după minivacanța de Paște și 1 Mai. La ieșire, Laufer a spus că este nevinovat și că nu a adormit în fața anchetatorilor.

”Nu am adormit. Sunt obosit. O să spun mai multe, după ce o să avem acces la dosar. Sunt total nevinovat, vă spun cu mâna pe inimă. Acum am fost chemat, mi s-a adus la cunoștință, sunt total nevinovat.”, a spus Ilan Laufer la ieșirea de la audieri.

Potrivit informațiilor Antena 3,  Ilan Laufer este suspect de complicitate la gestiune frauduloasă- în calitate de administrator al 2 societăți, ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând pagube persoanei vătămate ( Unirea), în cuantum de peste 5.800.000 de Euro. Concret, cei care doreau să închirieze spații în Unirea, incheiau mai întâi contracte subsecvente cu societățile administrate de Ilan Laufer, cu sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ari fi ajutat să închirieze spațiile în Unirea, la sume modice de bani. Banii astfel obținuți de Ilan, erau transferați către 4 societăți din Cipru și Elveția, de unde erau ulterior retrași, prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanță, comision și intermediere. Aceste sume, astfel obținute, ar fi ajuns la Carmen Adamescu.

Totodată, Laufer este suspectat de evaziune fiscală - Pentru a nu achita taxele și impozitele pe profit, pentru o societate pe care o administra, Ilan Laufer ar fi majorat cheltuielile, prin încheierea și înregistrarea în evidența contabilă a unor contracte fictive de consultanță, cu cele 4 firme din Cipru și Elveția. Cheltuielile fictive se ridică la suma de 22 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: ilan laufer
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close