Antena 3 CNN Actualitate În premieră naţională, trei copii cu paralizie cerebrală au fost trataţi cu celule stem recoltate la naştere

În premieră naţională, trei copii cu paralizie cerebrală au fost trataţi cu celule stem recoltate la naştere

În premieră naţională, trei copii cu paralizie cerebrală au fost trataţi cu celule stem recoltate la naştere
Sursa foto: Foto: mnn.com
de S.T.    |    06 Mai 2014   •   08:22

Trei copii cu paralizie cerebrală au fost trataţi cu celule stem recoltate la naştere. În premieră naţională, medicii de la Spitalul "Alexandru Obregia" din Capitală le-au administrat copiilor cu vârste de până în 3 ani perfuzii cu celule din sânge placentar.

Cei mici nu au avut nevoie de spitalizare pentru aceste intervenţii, dar vor rămâne sub supraveghere o perioadă îndelungată.

Medicii au speranţe că starea de sănătate a copiilor se va îmbunătăţi, cu atât mai mult, cu cât, două astfel de intervenţiii au fost realizate în Franţa şi Statele Unite ale Americii iar primul pacient supus unei terapii cerebrale regenerative de acest gen se simte deja mai bine.

Celulele stem recoltate din placentă pot ajuta la tratarea mai multor boli cronice, degenerative sau posttraumatice. Printre ele se numără afecţiuni cardiovasculare, hepatice, leziuni ale măduvei spinarii, boli inflamatorii cronice sau autoimune.

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close