Antena 3 CNN Actualitate În străinătate, medicii sunt cel mai bine plătiţi. Doctorii români, concediaţi pe capete

În străinătate, medicii sunt cel mai bine plătiţi. Doctorii români, concediaţi pe capete

În străinătate, medicii sunt cel mai bine plătiţi. Doctorii români, concediaţi pe capete
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Mai 2011   •   09:01

Şansa pentru medicii români s-ar putea numi Italia. În peninsulă, un doctor poate câştiga un salariu de 4.000 de euro pe lună. Bătaia este însă mare pentru a prinde un post, deoarece numai 30 de locuri sunt disponibile pentru medicii specializaţi în anestezie, pediatrie, radiologie sau chirurgie, potrivit site-ului tjobs.ro.

După medicii specialişti, cele mai mari salarii le sunt oferite dansatoarelor. Salariul în cazul acestora poate ajunge şi până la 3.500 de euro pe lună în ţări precum Italia, Danemarca, Austria sau Germania.

Un alt job bine plătit este cel de şofer de TIR. Angajatorii italieni oferă 35 de locuri de muncă în acest domeniu, iar salariile pot ajunge şi la 1.800 de euro.

 


Peste 30 de angajaţi de la Spitalul Negreşti, lăsaţi pe drumuri
 
Şi dacă în Italia, un medic poate câştiga până la 4.000 de euro lunar, în România doctorii rămân pe drumuri. Se întâmplă la Vaslui, unde 30 de foşti angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Negreşti nu mai au un loc de muncă, după cea de-a patra şi ultima redistribuire ordonată de Ministerul Sănătăţii, în urma închiderii spitalelor.

Această etapă suplimentară de redistribuire se încheie oficial abia săptămâna viitoare, pe 17 mai. Pentru cei 30 de angajaţi din Negreşti, lucrurile sunt clare de pe acum: nu mai au loc pe nicăieri în judeţul Vaslui.

Mai bine de o treime din medicii Spitalului Orăşenesc Negreşti, printre care şi fostul director medical al unităţii, nu şi-au găsit noi posturi pentru a se angaja la spitalele din judeţ sau din ţară, după ce unitatea sanitară în cauză a fost închisă de Ministerul Sănătăţii, la 1 aprilie.

"Avem câteva probleme, un medic specialist obstetrică-ginecologie, câţiva rezidenţi şi cea mai mare problemă, infirmierele şi îngrijitoarele vor rămâne în şomaj", a spus Carmen Boghiţă, şef serviciu Resurse Umane la Direcţia de Sănătate Publică Vaslui.

Fostele infirmiere de la spitalul negreştean, pentru care nu s-au găsit locuri de muncă, sunt disperate.

De astăzi, personalul disponibilizat de la Spitalul Orăşenesc Negreşti va trebui să-şi pregătească actele pentru a deveni şomeri. Asta după ce în martie, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, dădea asigurări că tot personalul din cele 67 de spitale închise îşi va găsi un alt loc de muncă, în urma etapelor de redistribuire.
 


×
Subiecte în articol: medici dansatoare salariu euro job
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close