Antena 3 CNN Actualitate Mii de teste COVID expirate au fost găsite la marginea pădurii. Se caută vinovaţii

Mii de teste COVID expirate au fost găsite la marginea pădurii. Se caută vinovaţii

Mii de teste COVID expirate au fost găsite aruncate la marginea pădurii Crâng, de lângă Buzău. Descoperire a fost făcută de polițiștii locali. Primăria a depus o plângere pentru identificarea vinovaților.

Mii de teste COVID expirate au fost găsite la marginea pădurii. Se caută vinovaţii
Sursa foto: Getty images I SrdjanPav
de Ştefan Petrică    |    Georgiana Botez    |    10 Apr 2023   •   17:51

Cutiile cu teste antigen au fost descoperite de polițiștii locali, fără a avea date de identificare.

Ancheta va fi una destul de dificilă, pentru că este vorba de o șosea de centură a municipiului Buzău, iar cel care ar fi putut arunca cutiile cu teste expirate încă din 2022, ar fi putut să o facă dintr-un mijloc de transport ce se afla doar în tranzit, fie spre Moldova, fie spre București.

Aceste teste fac parte din categoria deșeurilor periculoase.

Au fost găsite mii de teste antigen ce trebuie neutralizate în condiții speciale, deoarece ele reprezintă un risc pentru sănătatea populației, dar și pentru mediu.

Citește și: Testele pentru alergii, suportate de români! Cele importante nu sunt decontate de stat

Cutiile în care erau ambalate au fost rupte și detaliile despre producător au fost șterse intenționat, iar testele au fost împrăștiate pe pământ.

Autoritățile locale din Buzău au anunțat că au făcut deja plângere pentru ca polițiștii să identifice persoana vinovată de acest gest iresponsabil.

Sunt frecvente situațiile în care muncitorii de la salubritate găsesc în tomberoane cutii întregi cu medicamente sau alte produse medicale expirate.

Mulți dintre ei nu știu că ele trebuie returnate farmaciilor și preferă să le arunce în coșul de gunoi sau chiar la toaletă.

 

×
Subiecte în articol: Buzau teste COVID expirate padure
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close