Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Incendiu puternic la un centru comercial din București. Magazinul fusese amendat pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu

Incendiu puternic la un centru comercial din București. Magazinul fusese amendat pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu

Un incendiu puternic a izbucnit astăzi la un centru comercial aflat pe Calea 13 Septembrie din București.

Incendiu puternic la un centru comercial din București. Magazinul fusese amendat pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu
de Gabriel Dano    |    22 Mar 2022   •   17:15

Update 21:48 Centrul comercial din București afectat marți după-amiază de un incendiu puternic fusese amendat pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Update 18:56 - Incendiul izbucnit la magazinul Prosper din București este localizat. Pompierii anunță că suprafața totală afectată este de aproximativ 1.200 metri pătrați.

Update 18:31 - 43 de autospeciale acționează în acest moment pentru stingerea incendiului.

Sunt 27 autospeciale de stingere, 6 autoscări, 2 echipaje de descarcerare și 8 ambulanțe la fața locului.

Update 18:09 - Raed Arafat, șeful DSU, avertizează că există riscul ca mall-ul Prosper să se prăbușească din cauza incendiului puternic.

”Acum câteva minute am vorbit cu inspectorul-șef al ISU București-Ilfov. Situația este sub control. Riscul de propagare este aproape de zero. Victime până acum nu avem, dar va fi verificată întreaga clădire.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Fiind o clădire pe structură metalică, există întotdeauna un risc de prăbușire după un astfel de incendiu și de aceea pompierii sunt extrem de atenți la el și pentru asta au lucrat într-un mod mai defensiv. Vor continua să intervină până lichidează incendiul și până ne asigurăm că zona este în sigurnață.

Continuăm recomandarea care s-a dat și prin RO-ALERT, ca oamenii să nu vină în zona respectivă, să ocolească și cei care au fost sau sunt expuși fumului să închidă geamurile și să nu iasă se se expună direct fumului până se controlează și până dispare acest risc”, a declarat Raed Arafat.

Update 17:48 - Locuitorii blocurilor din jurul mall-ului Prosper, de pe Calea 13 Septembrie, sunt evacuați.

Bucăți din complexul comercial au început să se prăbușească pe trotuar.

La locul incendiului, cu mare degajare de fum, acționează 11 autospeciale de stingere, 4 autoscari, 2 autospeciale SMURD. Incendiul se manifestă pe aproximativ 800 mp.

Potrivit primelor informații, nu există victime.

Reprezentanții ISU transmit că din cauza degajării de fum oamenii care locuiesc în zonă ar trebui să închidă ferestrele locuințelor.

A fost emis și un mesaj RO-ALERT:

×
Subiecte în articol: incendiu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close