Antena 3 CNN Actualitate Inedit Căpitanul Kirk din "Star Trek" a dezvăluit de ce pleacă în spațiu la 90 de ani, într-o zi de 13, la bordul navei lui Jeff Bezos

Căpitanul Kirk din "Star Trek" a dezvăluit de ce pleacă în spațiu la 90 de ani, într-o zi de 13, la bordul navei lui Jeff Bezos

Actorul William Shatner, interpretul Căpitanului Kirk în primele episoade din celebrul serial "Star Trek", a explicat de ce pleacă în spațiu la bordul navei New Shepard, operată de compania Blue Origin a miliardarului Jeff Bezos.

Căpitanul Kirk din "Star Trek" a dezvăluit de ce pleacă în spațiu la 90 de ani, într-o zi de 13, la bordul navei lui Jeff Bezos
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2021   •   19:45

Shatner, în vârstă de 90 de ani, a intrat luni în direct cu realizatoarea programului This Morning al postului CBS.

Relaxat, îmbrăcat în combinezonul albastru de zbor și flancat de ceilalți trei participanți la misiunea suborbitală, Shatner a explicat de ce a ales să plece la limita spațiului cosmic, unde puțini pământeni au ajuns vreodată.

Realizatoare: "Ai 90 de ani, lumea spune că vei fi cea mai vârstnică persoană care merge în spațiu. Arăți grozav, ești într-o formă bună, e clar că te bucuri de viață. De ce vrei s-o faci?"

William Shatner: "Pentru că vreau să pretind că sunt cea mai vârstnică persoană care a fost în spațiu. Ce realizare. 'Este cel mai vârstnic om care a ajuns în spațiu'. Vreau să am perspectiva, să văd spațiul. Vreau să văd Pământul. Vreau să văd ce trebuie să facem pentru a salva Pământul. Vreau să am o perspectivă care nu mi-a fost prezentată înainte. Asta este ceea ce doresc să văd."

Zborul este programat miercuri, 13 octombrie,la ora locală 9.30 dimineața (16.30 în România).

Inițial, misiunea urma să aibă loc pe 12 octombrie dar a fost amânată din cauza vântului puternic.

Numit NS-18, zborul de miercuri este al 18 realizat de vehiculul spațial proiectat de Blue Origin și al doilea cu echipaj uman, după misiunea reușită din 20 iulie.

Alături de Shatner, la bordul navei New Shepard se vor îmbarca Audrey Powers, vice-președinte al operațiunilor de zbor în cadrul Blue Origin, Chris Boshuizen, fost inginer NASA, și Glen De Vries, antreprenor în industria medicală.

Boshuizen este cofondator al Planet Labs, o companie privată americană care fotografiază în fiecare zi Pământul, realizând imagini de înaltă rezoluție cu ajutorul unor sateliți.

"Această misiune este împlinirea celui mai mare vis al meu din copilărie", a declarat el.

Glen de Vries este co-fondator al Medidata Solutions, o companie specializată în programe informatice de monitorizare a studiilor clinice pentru industria farmaceutică.

Foto principală: William Shatner, pe vremea când interpreta pe Căpitanul Kirk (stânga) și în prezent (dreapta).

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close