Antena 3 CNN Actualitate ÎNFIORĂTOR: Protest cu MORTUL ÎN COŞCIUG, pe treptele unei bănci din România

ÎNFIORĂTOR: Protest cu MORTUL ÎN COŞCIUG, pe treptele unei bănci din România

ÎNFIORĂTOR: Protest cu MORTUL ÎN COŞCIUG, pe treptele unei bănci din România
29 Noi 2013   •   16:59

Un bărbat din Călăraşi a adus un coşciug cu mortul în el în faţa unei bănci, după ce reprezentanţii băncii au refuzat să-i restituie economiile bărbatului decedat, pentru care avea împuternicire.

Omul a avut grijă de persoana decedată în ultimii trei ani, pensia respectivului fiind economisită în contul deschis la banca.

Bărbatul a recurs la acest gest extrem după ce banca a refuzat să îi dea banii pe care cel care murise îi avea în cont la banca respectivă.

Reprezentanţii băncii susţin că economiile persoanei decedate nu pot fi restituite decât în baza certificatului de moştenitor.

"O persoană împuternicită pe contul bancar al unei alte persoane, poate face operaţiuni pe acest cont atât timp cât titularul de cont este în viaţă. După deces, operaţiuni pe contul curent deţinut de persoana decedată se pot face numai după ce au fost încheiate formalităţile de succesiune, doar de către moştenitorul legal al titularului de cont. Prin urmare, deşi înţelegem situaţia regretabilă, suntem nevoiţi să respectăm reglementările legale în vigoare", transmit oficialii sucursalei din Călăraşi.   

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close