Antena 3 CNN Actualitate Influenţa familiei Pascu şi minciunile spuse de autorităţi. Modul în care a fost protejat beizadeaua care a ucis doi tineri în 2 Mai

Influenţa familiei Pascu şi minciunile spuse de autorităţi. Modul în care a fost protejat beizadeaua care a ucis doi tineri în 2 Mai

Vlad Pascu, băiatul de 19 ani, care a fost prins cu droguri în mașină și lăsat de polițiști să plece, ca mai apoi să producă un accident în care a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, nu este la prima abatere. Totodată, nu este prima dată când autoritățile îl lasă să plece fără să răspundă pentru faptele sale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Aug 2023   •   23:29

Un copil de bani gata de 19 ani, care în mod evident, nu mai știa de el, din cauza cocktailului de droguri pe care îl consumase și doi tineri de 21 și 22 de ani care și-au pierdut viețile, când acesta i-a spulberat pe marginea drumului. Alți șase, au avut noroc pur, că au scăpat cu viață.

Povestea devine și mai revoltătoare pe măsură ce se află că Vlad Pascu trecuse pe la mai multe autorități în ultimul an pentru scandaluri, pentru că a fost prins cu droguri, însă a scăpat de fiecare dată.
Inclusiv în noaptea accidentului de sâmbătă, la ora 21.00 a fost oprit în trafic la Constanța și lăsat să plece mai departe deși nici actele mașinii nu erau toate în regulă, nu avea RCA valabil, nici amendă, cu atât mai puțin oprirea talonului până la rezolvarea problemei.

Citește și: Filmul protejării beizadelei care a luat viaţa a doi tineri în 2 Mai. Tatăl fetei ucise: "Nu am fost contactat de Poliţie | Cine a greșit trebuie să plătească"

La ora 00.40 un șofer a sunat la 112 și a reclamat un șofer care circula haotic și cu viteză pe drumul dintre Vama Veche și 2 Mai. Era vorba tot despre Vlad Pascu. Peste două ore, abia este oprit de Poliție, găsit cu droguri în mașină și în buzunare. Este dus la secție unde este testat doar pentru alcool. Stă acolo peste o oră și jumătate și este eliberat la ora 04.30 fără nici o altă problemă sau întrebare.

Poliția se jură că la acel moment nu era drogat. Nici o oră mai târziu, se producea tragedia, mai precis peste 55 de minute, la ora 05.25. Șeful Inspectoratului de Poliție Constanța susține că acesta s-ar fi dus la un local din Vama Veche la un local unde s-ar fi drogat, doar că, cu jumătate de oră înainte de accident este filmat la o benzinărie unde clar era deja drogat, martorii spumând că nu știa de el.

Probleme s-au rezolvat ușor pentru Vlad Pascu și a scăpat basma curată de fiecare dată

Pentru tânărul Pascu, problemele s-au rezolvat foarte ușor și repede de peste un an încoace. În 2022 a fost prins cu droguri, i s-a făcut și dosar penal dar DIICOT a retras toate acuzațiile pe motiv că era cantitatea prea mică și nu merita să se cheltuiască bani pe anchetă. Vlad Pascu nici nu s-a prezentat în instanță, la ședința la care i se decidea soarta.

Poate că argumentele DIICOT ar fi fost plauzibile, doar că nu este plauzibil, de ce a fost întrebat de unde ia drogurile, eventual cu un acord de recunoștere a vinovăției în care să spună cine sunt traficanți iar apoi să se facă un flagrant când cumpără din nou, pentru că în mod evident a mai cumpărat. Chiar anul acesta, în luna mai când și-a luat și permisul auto.

Familia Pascu, potentă financiar și cu relații la nivel înalt

Familia este extrem de potentă financiar, și nu numai, cu multe relații extrem de sus. Tatăl fetei ucise nu s-a înșelat când a spus asta. Construcții în cele mai scumpe zone ale Capitalei, legături cu unul dintre cele mai temute clanuri, cel al fraților Cămătaru și apariții în combinații imobiliare alături de unele dintre cele mai influente și potente rețele începând cu clica Videanu.

Mai întâi au apărut ca martori într-un dosar DIICOT unde un avocat reclamase că fusese înșelat și apoi terorizat de frații Cămătaru. Mai întâi împrumutase de la soții Pascu 75.000 de dolari cu dobândă de cămătari, 6% pe lună. Când nu a mai putut returna banii, familia Pascu a apelat la frații Cămătaru, care au preluat datoria, dându-i avocatului 110.000 de dolari cu dobândă mai mică, 4% pe lună.

În dosar au fost doar martori dar s-a soldat cu condamnări. Apoi au fost în cercul unuia dintre cele mai mari scandaluri, defrișarea unei zone verzi din celebrul Sat francez, Parcul Școala Herăstrău și Strada Cretei, un aranjament al grupării lui Adrian Videanu, primar general la acea vreme, după cum a dezvăluit presa.

Pe terenul respectiv soții Pascu urmau să ridice un hotel de 10 etaje, o afacere de zeci de milioane, având în vedere că este cea mai scumpă zonă a Capitalei. O altă mega combinație în care mai apare familia Pascu, diverse tranzacții cu terenuri din Satul francez și legături cu rețeaua Borcea-Săvulescu plus Marin Gostin, cunoscu ca fiind unul dintre cei mai mari rechini imobiliari din România.


 

×
Subiecte în articol: familia pascu accident doi mai
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close