Antena 3 CNN Actualitate O îngrijitoare a fost scoasă de jandarmi din casa unei bătrâne de 77 de ani, după ce s-a făcut stăpână pe casă

O îngrijitoare a fost scoasă de jandarmi din casa unei bătrâne de 77 de ani, după ce s-a făcut stăpână pe casă

O proprietară în vârstă de 77 de ani a fost nevoită să ceară intervenţia poliţiei pentru a scoate din casă o îngrijitoare care, în loc să aibă grija de ea, s-a făcut stăpână pe casă şi pe pensie.

 O îngrijitoare a fost scoasă de jandarmi din casa unei bătrâne de 77 de ani, după ce s-a făcut stăpână pe casă
Sursa foto: Facebook IJJ Galaţi
de Claudia Popovici    |    06 Ian 2021   •   19:45

Drama bătranei din Galaţi a început inainte de sărbători când vecina care se ocupa de grija ei i-a recomandat o altă persoană. Nou venita, o femeie de 47 de ani trebuia să îi facă bătrânei de mâncare, să o ajute la treburile zilnice, la menaj și să îi țină companie.

În schimbul serviciilor prestate, femeia putea să locuiască împreună cu pensionara fără alte pretenţii financiare.

"Întrucât urma să aibă grijă de bătrână, aceasta își exprimase acordul ca femeia să locuiască împreună cu ea în imobil, fără alte pretenții financiare, iar cheltuielile legate de întreținerea bătrânei, plata facturilor și efectuarea cumpărăturilor să fie facute tot de către vecină.

În momentul în care vecina a ridicat pensia bătrânei, îngrijitoarea a făcut scandal și a solicitat ca ea să îi administreze banii, așa cum consideră de cuviință", a explicat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați, notează viata-liberă.ro

În scurt timp, septuagenara a devenit suspicioasă la intențiile femeii care o îngrijea mai ales că, între cele două existau destul de des discuții în contradictoriu.

Sătulă de comportamentul individei, pensionara a cerut ajutorul rudelor, copiii acesteia fiind plecaţi în străinătate.

Rudele femei s-au lovit de refuzul vehement al individei de a părăsi casa. La scut timp, s-a iscat un scandal şi îngrijitoarea a cerut intervenţia jandarmilor cărora le-a explicat că locuinţa îi aparţine.

"Întrucât între proprietară și apelantă nu a intervenit nici un act juridic, jandarmii au scos-o pe femeie din apartament și i-au aplicat o amendă în valoare de 1.000 de lei", a conchis reprezentantul Jandarmeriei Galați.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați a postat povestea pensionarei pe Facebook

Jandarmii fac apel la populaţie să verifice temeinic persoanele cu care sunt lăsaţi bătrânii vulnerabili, pentru a evita astfel de situaţii.

 

 

 

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close