Antena 3 Actualitate ÎNREGISTRAREA falsificată cu Ion Iliescu. 18 secunde au fost inventate! Iată dovada unui fals grosolan

ÎNREGISTRAREA falsificată cu Ion Iliescu. 18 secunde au fost inventate! Iată dovada unui fals grosolan

de S.T.    |    19 Dec 2018   •   21:55
ÎNREGISTRAREA falsificată cu Ion Iliescu. 18 secunde au fost inventate! Iată dovada unui fals grosolan
Sursa foto: Foto: adevarul

Jurnalistul Paul Cozighian a făcut publică, marţi seară, o înregistrare a interviului cu Ion Iliescu, pentru „Le Figaro”.

În înregistrarea difuzată marţi seară, la Realitatea TV, Ion Iliescu NU declară, cuvânt cu cuvânt, că fracturile interioare din PSD sunt cauzate de problemele juridice ale lui Liviu Dragnea.

În plus, 18 secunde de titraje au fost adăugate! Suficiente pentru a deturna complet sensul, a arătat Mihai Gâdea, miercuri seară, la Antena 3.

În înregistrarea difuzată de Realitatea TV există un fragment care apare pe titrajul în limba română al dialogului purtat exclusiv în franceză, dar care pare să NU se audă pe înregistrare. Și e un fragment-cheie în materialele prin care Iliescu era proiectat ca atacând dur actualul leadership al PSD.

Ion Iliescu a negat, pe blogul personal, declaraţiile, precizând că a citit „cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilaţie despre PSD şi despre situaţia politică din România”.

„Am citit cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilație despre PSD și despre situația politică din România, apărută în Le Figaro. Uimire, pentru că Le Figaro a fost întotdeauna un ziar solid, care practica jurnalism de calitate. Dezgust, pentru că sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva.

Fiecare este liber să creadă ce dorește despre PSD, despre situația politică din România, despre istoria post-decembristă. Însă nu pot accepta să fiu implicat în lupte politice pentru putere absurde, fără nicio miză nici pentru PSD, nici pentru România. Realitatea prezentată în articol este caricaturală, iar declarațiile care mi se atribuie sunt parte a acestei lupte politice. Nu este intenția mea să particip la așa ceva. PSD este un partid matur și responsabil, care își va rezolva problemele conform statutului său și legilor țării.

In ultima perioada,  am ales să fiu cât mai puțin implicat în viața politică din PSD și din România. Iar când voi avea ceva de spus celor din PSD, o voi face direct, fără mijlocirea presei, române sau străine.

Nu cred că avem în față un fake news, ci un act de război mediatic. Ceea ce mi se pare la fel de inacceptabil ca și atribuirea unor afirmații care nu-mi aparțin. Regret că lucrurile au ajuns atât de jos în presă. Mi se pare că jurnalul îmi datoreaza scuze și rectificarea respectivelor afirmații”, scrie Ion Iliescu, pe blog.

Paul Cozighian, autorul articolului din Le Figaro: „Nu sunt invenții. Interviul cu Ion Iliescu există înregistrat! O să-l difuzez”

Ce a scris publicaţia franceză

Publicaţia franceză susţine într-un articol apărut în versiunea sa online că fostul preşedinte Ion Iliescu ar fi declarat „este o perioadă dificilă şi confuză pentru PSD.

„Este o perioadă dificilă, confuză pentru partid, care trăieşte cea mai gravă criză a sa”, ar fi spus Ion Iliescu, conform Le Figaro.

Francezii mai susţin că Iliescu ar fi spus că poziţia personală a lui Liviu Dragnea, „cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne” în partid.

Citiți și:

ÎNREGISTRARE INTERVIU ION ILIESCU în LE FIGARO. Ce spune jurnalistul Paul Cozighian, autorul articolului

PAUL COZIGHIAN. Cine este jurnalistul care i-ar fi luat interviu lui Ion Iliescu pentru Le Figaro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close