x close

Inspecţia Judiciară a CSM verifică declaraţiile lui Ponta. Ce riscă premierul după afirmaţiile făcute despre condamnarea lui Năstase

de M.Z.    |    07 Ian 2014   •   14:10
Inspecţia Judiciară a CSM verifică declaraţiile lui Ponta. Ce riscă premierul după afirmaţiile făcute despre condamnarea lui Năstase 418 Foto: Intact Images
Update 14.10 - Secţia de procurori a CSM a decis, marţi, să sesizeze Inspecţia Judiciară, în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Acum, CSM urmează să redacteze sesizarea şi să o trimită Inspecţiei Judiciare.

Apoi, se va spune public dacă premierul Ponta a încălcat independenţa justiţiei.

______________________________

Ştirea iniţială 13.02

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) analizează dacă sesizează Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta despre condamnarea fostului prim-ministru Adrian Năstase.

Astfel, secţia de judecători a CSM s-a reunit marţi, din oficiu, pentru a analiza declaraţiile făcute de Victor Ponta, potrivit cărora Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu.
 
În cazul în care se concluzionează că aceste declaraţii ale premierului ar putea fi de natură să aducă atingere sistemului judiciar, va fi sesizată Inspecţia Judiciară, pentru a face verificări, au declarat marţi oficiali din CSM, potrivit Mediafax.
 
Declaraţiile premierului nu au rămas fără ecou. Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat, marţi, pe Victor Ponta, spunând că susţine că prim-ministrul aduce prejucii ţării prin declaraţiile sale referitoare la justiţe. 
 
Premierul Victor Ponta a afirmat că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 prin Monica Macovei şi Daniel Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici.
 
Ponta a arătat că sentinţa dispusă împotriva lui Năstase, care a fost principala ţintă a lui Băsescu începând din 2005, reprezintă o nedreptate şi a amintit că pentru sesizările de ilegalităţi transmise de Guvern pentru acţiuni ale foştilor guvernanţi nu există niciun răspuns din partea Parchetului.
 
 
"Eu cred că Adrian Năstase a fost nu doar cel mai bun prim-ministru de după 1989, dar şi cel mai puternic adversar al lui Traian Băsescu şi cred că, din punct de vedere politic, cazul Adrian Năstase este perfect comparabil cu cazul Iulia Timoşenko", a spus Ponta.
 
"Adrian Năstase, care ne-a băgat în Uniunea Europeană şi în NATO, se duce în închisoare, Traian Băsescu, care de 10 ani ne fură şi ne scoate din Europa, e încă la Cotroceni. Evident că e injust", a adăugat Ponta.
 
Înainte de pronunţarea sentinţei în dosarul Zambaccian, premierul Victor Ponta declara că este o mare nedreptate ca Adrian Năstase să fie hăituit o viaţă întreagă de "sistemul lui Traian Băsescu", având în vedere toate lucrurile "bune şi importante" pe care fostul premier le-a făcut pentru ţară. 

Citiţi şi Cât va sta, de fapt, Adrian Năstase în puşcărie
 
 

Citeşte mai multe despre:

nastase condamnat Adrian Nastase Victor Ponta CSM
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati