Antena 3 CNN Actualitate Inspecţia Judiciară, sesizată în cazul declaraţiilor lui Kelemen Hunor privind dosarul privatizărilor strategice

Inspecţia Judiciară, sesizată în cazul declaraţiilor lui Kelemen Hunor privind dosarul privatizărilor strategice

Inspecţia Judiciară, sesizată în cazul declaraţiilor lui Kelemen Hunor privind dosarul privatizărilor strategice
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    02 Feb 2015   •   12:16

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară după ce Kelemen Hunor i-a luat apărarea fostului ministru al Comunicaţiilor, coleg de partid, Nagy Zsolt, condamnat la 4 ani închisoare în dosarul privatizărilor strategice.

Consiliul Superior al Magistraturii vrea să afle dacă preşedintele UDMR a adus atingere independenţei magistraţilor implicaţi în soluţionarea dosarului, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său.

Kelemen Hunor a declarat sâmbătă, la Cluj-Napoca, că nu există nicio dovadă împotriva lui Nagy Zsolt şi că în mandatul său nu s-a privatizat nicio firmă de stat. Mai mult, Hunor a asigurat că fostul ministru va continua lupta pentru aflarea adevărului.

"Mai există cazul lui Nagy Zsolt, care a fost nedreptăţit şi condamnat la închisoare. Libertatea înseamnă altceva pentru Nagy Zsolt. Trebuie să fie un lucru foarte clar, cazul lui nu este un caz de corupţie, nu există nicio dovadă împotriva sa, nu s-a privatizat nicio firmă de stat pe vremea lui. Din stenogramele înregistrate cu ocazia convorbirilor purtate de alte persoane s-au tras concluzii cu privire la cazul lui şi în baza acelor stenograme a fost condamnat Nagy Zsolt. El are nevoie de sprijnul nostru, de solidaritatea noastră. Cu siguranţă nu va renunţa la lupta pentru adevăr, nici noi nu trebuie să renunţăm la lupta pentru adevăr", a spus Kelemen.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor inspectia judiciara
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close