Antena 3 CNN Actualitate Inspecţia sanitară este cu ochii pe cadrele medicale

Inspecţia sanitară este cu ochii pe cadrele medicale

Inspecţia sanitară este cu ochii pe cadrele medicale
05 Feb 2007   •   19:24

Medicii, asistentele şi infirmierele au intrat în colimatorul Inspecţiei Sanitare de Stat, care ameninţă cu amenzi consistente în cazul în care nu se respectă normele minime de igienă la locul de muncă. Reproşurile celor de la inspecţia sanitară de stat se referă chiar şi la felul neglijent în care se îmbracă medicii şi asistentele.

Directorul general al Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii Publice, Bogdan Nica, spune că ?asistentele, infirmierele şi medicii care lucrează direct cu bolnavii trebuie să renunţe la bijuterii şi unghii lungi, şi, obligatoriu, să poarte mănuşi pentru orice manevră care ar permite trasmiterea unor infecţii.

"Este inadmisibil ca un medic stomatolog, ginecolog sau de alte specialităţi, care vine în contact direct cu bolnavii, să lucreze fără mănuşi de protecţie. Vom aplica amenzi drastice pentru astfel de cazuri, dar şi oricărui angajat din sistem, indiferent de anii de studii, care poartă la serviciu multe inele, unghii false sau mult prea lungi pentru a le permite desfăşurarea în bune condiţii a activităţii la patul bolnavului", a precizat şeful Inspecţiei Sanitare de Stat,

Potrivit lui Nica, în unităţile sanitare din România, angajaţii au uitat să mai respecte normele de protecţia muncii şi de igienă la locul de muncă. "Am întâlnit infirmiere şi asistente medicale care aveau inele şi ghiuluri pe fiecare deget. Mai mult, unele aveau unghii false sau mult prea lungi. Cred că pot avea dubii faţă de calitatea muncii unor angajaţi atunci când văd că au unghii de două ori mai mari decât normal şi spală pe jos, mai fac o clismă unui bolnav sau chiar pun o perfuzie", a mai precizat Nica.

Totodată, şeful Inspecţiei Sanitare de Stat a adăugat că este inadmisibil să fie spălat holul cu acelaşi mop cu care este făcută curăţenia în secţia de neonatologie sau în cea de chirurgie. "Am găsit secţii unde în loc de cloramină, angajaţii foloseau săpun ras. Este de domeniul absurdului ceea ce se întâmplă în spitale, fără ca managerii să ia vreo măsură. Dar şi mai dramatic este că sunt utilizate truse care au fost sterilizate după ce a expirat perioada garantată de sterilizare", a mai spus Bogdan Nica.

Antena 3

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close