Antena 3 CNN Actualitate Interlopul din Timișoara care a comandat asasinarea unui jurnalist, dat în urmărire

Interlopul din Timișoara care a comandat asasinarea unui jurnalist, dat în urmărire

Interlopul care ar fi plănuit asasinarea unui jurnalist din România a fost dat în urmărire de poliție.

Interlopul din Timișoara care a comandat asasinarea unui jurnalist, dat în urmărire
Sursa foto: Colaj pressalert/Facebook
de Milena Niță    |    29 Mai 2021   •   15:19

Este vorba despre Lucian Boncu, unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din Timișoara, implicat în mai multe dosare penale.

În plus, surse judiciare spun că pe pistolul cu care ar fi trebuit să fie ucis jurnalistul ar fi fost descoperite amprentele interlopului.

”Pot să confirm ca parte vătămată în acest dosar că pe pistolul său, pe trăgaciul armei, care a fost găsită s-a descoperit ADN-ul lui Lucian Boncu și al altor indivizi tocmiți de acesta să execute asasinatul care din fericire nu s-a materializat.

Apropo de fuga lui Lucian Boncu este o anchetă în plină desfășurare.

El are o condamnare de 12 ani de închisoare, în primă instanță, în dosarul traficului de cocaină”, a spus jurnalistul Dragoș Boța, sâmbătă, la Antena 3.

Cum plănuiau interlopii din Timişoara să asasineze un jurnalist. Înregistrări din dosar: "O să-l împuşcăm"

Dragoş Boţa, jurnalistul pe care mafia din Timişoara a vrut să-l asasineze pentru că dezvăluise afacerile cu droguri în care erau implicați mai mulţi interlopi locali, a vorbit la Antena 3 despre cum a fost la un pas de moarte, dar şi cum a scăpat de asasinat.

În România s-a pus la cale, în 2019, asasinarea jurnalistului Dragoş Boţa, care făcuse dezvăluiri despre mafia drogurilor din Timişoara. Dragoş Boţa adusese dovezi despre nişte grupări care dominau Timişoara.

"Erau exponenţii crimei organizate, erau oamenii cu cele mai bune conexiuni şi cele mai multe. De la administraţie, până la justiţie, de la oameni care chefuiau, consilierul personal la acea vreme al primarului Timişoarei, Ioan Aslău, s-au Lucian Boncu, liderul grupării care beneficia de justiţie", a povestit jurnalistul la Antena 3.

Un lider interlop povesteşte cum i-ar fi pregătit "cocaină la bong" cunoscutului cântăreț Smiley

Un lider interlop a povestit cum i-ar fi pregătit cocaină la bong cunoscutului cântăreț Smiley, într-un club din Bucureşti.

Imaginile în care Lucian Boncu vorbeşte despre acest subiect au fost înregistrate de camera instalată de DIICOT în apartamentul din Giroc chiar al liderului interlop, în timp ce se investiga dosarul de trafic de cocaină în care el a fost trimis în judecată alături de alte 14 persoane, potrivit pressalert.ro.

Acolo, Boncu explică unui individ cum a învățat să prepare cocaina la bong, o metodă prin care consumatorii au parte de drog cu o puritate mare. 

×
Subiecte în articol: lucian boncu dragos bota asasinat
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close