Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Descoperiți Interlopi mufați la afaceri de sute de milioane de euro de la stat. Bolizi, aur și vile cu turnulețe, totul cu bani din afaceri cu statul

Interlopi mufați la afaceri de sute de milioane de euro de la stat. Bolizi, aur și vile cu turnulețe, totul cu bani din afaceri cu statul

Petreceri faraonice, viață de nabab, inclusiv pe la Milano, haine de firmă și osanale de la interlopi. Așa arată viața lui Sandu Anghel, adică Bercea Mondial, după ce a ieșit din pușcărie, în urma scandalului cu clanul Băsescu, dar și o altă condamnare pentru tentativă de omor, fiindcă l-a înjunghiat pe fostul viceprimar de Slatina, Valeriu Matei.

Interlopi mufați la afaceri de sute de milioane de euro de la stat. Bolizi, aur și vile cu turnulețe, totul cu bani din afaceri cu statul
Sursa foto: Agerpres
de Andreea Sava    |    03 Sep 2023   •   16:03

Vă dezvăluiam că pare că Bercea s-a împăcat cu sistemul și o duce din nou foarte bine, revenit pe cai mari. Doar că, de la o vreme, cu atâtea scandaluri care au atras atenția și critici, că în România este un adevărat Vest sălbatic pentru șmecheri și interlopi, în care doar fraierii sunt călcați de autorități, pare că și o serie de scheme cu miză de multe milioane de euro au început să fie stopate.

Vom vedea dacă este ceva doar temporar, până se mai liniștesc apele. Iar apoi este iar business, la fel ca de obicei.

În cazul lui Bercea, bomba vine de la ANAF, care a pus frână la megaafacerea de la CFR de peste 165 de milioane de euro: 7.153 de vagoane și 508 locomotive la prețuri de tot râsul, între 12 și 35 lei pentru un vagon, și locomotive evaluate și la 7.000 lei bucata, în condițiile în care un vagon ajunge și la 25 tone, iar o locomotivă mai mult.

CFR ar scoate mult mai mult dacă le-ar vinde la fier vechi, ceea ce oricum, cel mai probabil asta intenționa să facă și Bercea. Super ofertă, adică.

Vă ziceam că pe fier a intrat și CSAT. Și surpriza, surprizelor, vagoanele și locomotivele scoase la vânzare și pentru care a licitat Bercea sunt sub sechestrul ANAF.

Imediat, Fiscul a trimis adresă la CFR Marfă și a spus „stop joc”, specificând și că valoarea de inventar a vagoanelor și locomotivelor este mult subevaluată, iar CFR trebuie să vină cu o nouă evaluare.

Ceea ce înseamnă că Bercea ar trebui să vină cu mult mai mult decât 165 de milioane de euro, dacă va mai dori să le ia.

Și numai faptul că vorbim despre o sumă atât de amețitoare, 165 de milioane de euro, arată că Bercea este din nou șmecher și din nou în cărți, fie și doar ca săgeată a unora mult mai puternici; și că a făcut o înțelegere cu sistemul, dincolo de faptul că a creat luni în șir saci cu bani pe sub nasul SPP și, susține avocatul său, Pavel Abraham, al SRI, pentru nașul Mircea Băsescu.

După ce s-a stins scandalul cu banii dați lui Mircea Băsescu și intrarea la pușcărie a acestuia, Bercea mai avea în mânecă și un carnețel exploziv cu nume și șpăgi despre care nu doar avocatul Abraham, ci și fostul procuror Iacobescu, cel mazilit, fiindcă a îndrăznit să descindă peste Bercea, spun că erau personaje inclusiv de la cel mai înalt nivel al statului.

Inclusiv bani dați rețelei Udrea-Cocoș pentru licitația unui spațiu comercial din Slatina.

Această informație ne arată o dată că Bercea Mondial nu este nou în licitațiile grele din România, eventual ca paravan pentru rețele foarte influente. Și, doi, legătura sa și cu mafia imobiliarelor, pentru că pe această linie, ANAF-ul se chinuie cică să-l execute pe Berca de ani în șir.

Cercetările pe partea imobiliară au pornit, surpriză, tot în iunie 2014, odată cu difuzarea la Antena 3 a înregistrărilor cu Mircea Băsescu. De atunci, Fiscul tot îi ține sub sechestru lui Bercea 10 imobile și terenuri.

Dar, ce să vedeți, nu reușește să-l execute. Poate că măcar acum, de când cu această nouă cruciadă pornită după valul de scandaluri și acuzații că marile rețele și marii interlopi sunt protejați, să aibă și Fiscul ceva mai mult curaj în raport cu Bercea Mondial.

Am făcut legătura cu latura imobiliară, fiindcă nu doar Bercea, ci și mulți alți interlopi de top activează în domeniu, cu sentimentul că, la fel ca Bercea, sunt săgețile unor interese și mai puternice.

Întâmplător sau nu, și alți șmecheri interlopi întâmpină zilele astea ceva probleme.

Liderii clanului Sportivilor, Mircea și Vali Nebunu, au început să fie șicanați în Italia, mai ales după săltarea lui Vali la Portofino.

Astfel, până acum stăteau liniștiți în Italia și nu-i deranja nimeni, deși teoretic, sunt dați în urmărire europeană.

Sportivii sunt regii imobiliari în Capitală și de fapt, de la asta s-au și tăiat și împușcat în stradă acum câțiva ani, cu cei din clanul Bebino.

Apoi, un alt clan implicat în imobiliare, Buda, din care membri celebri sunt vrăjitoarele Brățara și Maria Câmpina, a fost călcat de procurori și mascați nu mai departe de luna trecută. Și a ieșit scandal monstru.

Nu mai puțin de 28 de terenuri ale Primăriei Capitalei, vândute și de mai multe ori, cu acte false. Zeci și zeci de milioane de euro.

Și vorbim numai despre proprietăți scumpe, un exemplu de client fiind fostul șef al LPF, Mitică Dragomir.

Vom vedea dacă asistăm doar la acțiuni de paradă, dar oricum, ce nu se află niciodată este cine manevrează, de fapt, aceste clanuri de interlopi.

De unde le vine, de fapt, și protecția? Fiindcă, pe lângă că trăiesc ei pe picior mare cu Lamborghini-uri și Ferrari-uri fără număr și aur și pe clanța de la WC, ei sunt și rute de transfer pentru sume mult mai mari, uriașe, către sfere de interese foarte înalte.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close