Antena 3 CNN Actualitate Interviul în care Elena Udrea vorbea despre cum ar fura cei aflaţi la putere

Interviul în care Elena Udrea vorbea despre cum ar fura cei aflaţi la putere

Elena Udrea a fost condamnată astăzi de Înalta Curte de Casație la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Sentința pronunțată de complet în sala de judecată este definitivă, după ce instanța a respins constestația în anulare.

Interviul în care Elena Udrea vorbea despre cum ar fura cei aflaţi la putere
de Gabriel Dano    |    07 Apr 2022   •   17:50

Potrivit surselor Antena 3, Elena Udrea ar fi părăsit, însă, deja țara pe la Vama Giurgiu. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o condamnase în 2018 pe Elena Udrea la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, dar Udrea se afla atunci în Costa Rica, unde a cerut statutul de refugiat.

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea a hotărât organizarea Galei Bute, după discuții cu Rudel Obreja, după care le-a cerut subordonaților din Ministerul Dezvoltării să găsească soluții pentru finanțarea meciului, „urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute”.

În 2015, Elena Udrea vorbea într-un interviu despre cum fură banii cei aflați la putere.

"Lipsă de bani nu este. Se fură cu sutele de milioane. Bineînțeles că se fură - s-a furat și se fură! Întotdeauna cei care au acces la bani. Cei care sunt la putere. Indiferent de perioadă. M-am convins și am tot spus-o: s-a furat și se fură. Întodeauna este un interes economic.

Eu însămi am venit cu o naivitate caracteristică lipsei de experiență, dar probabil și a vârstei, că ceea ce spunem în campanie este ținta activității de după. Nu are nicio legătură - în camanie minți ca să te voteze electoratul", spunea Elena Udrea.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close