Antena 3 CNN Actualitate Interzis la fumat în spațiile publice. Iată modul în care se aplică legea

Interzis la fumat în spațiile publice. Iată modul în care se aplică legea

Interzis la fumat în spațiile publice. Iată modul în care se aplică legea
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    17 Mar 2016   •   10:14

Interzis la fumat în spațiile publice. Cei care vor încălca noile prevederi vor plăti amenzi de până la 500 de lei. Sancţiunile sunt de până la 15.000 de lei pentru patronii localurilor care ar putea rămâne şi fără afacere.

A fost prima noapte în care fumătorii au spus adio fumatului în spaţiile închise. La miezul nopţii cei care se aflau în localuri au fost invitaţi afară pentru a-şi satisface viciul.

Executivul a publicat on-line ghidul de informare, care explică modul în care se aplică legea.

Potrivit noilor norme, fumatul este interzis complet în  toate spaţiile publice închise, precum şi în spaţiile închise de la locul de muncă, dar şi în locurile de joacă pentru copii, inclusiv în cele în aer liber. De asemenea, fumatul este interzis complet în unităţile de învăţământ şi în cele destinate Protecţiei şi Asistenţei Copilului si asistenţei Copilului, nu doar în unităţile sanitare şi în mijloacele de transport în comun, cum prevedea lege până acum.

Legea permite însă fumătorilor să-şi satisfacă viciul în locuinţa proprie însă doar dacă aceasta nu reprezintă şi locul în care fumătorul îşi desfăşoară activitatea. Se mai poate fuma în spaţiile în aer liber, în parcuri, unde nu există locuri de joacă pentru copii, dar şi la terasele cu sau fără acoperiş, dar cu mai puţin de doi pereţi.

Peste cinci milioane de români sunt afectaţi de noile reglementări. Iar cei care vor încălca legea pot plăti între 100 lei şi 500 lei amendă. Sancţiunile ajung până la 15.000 de lei pentru patronii de cluburi care ar putea rămâne fără afacere. Autorităţile avertizează cetăţenii să NU sune la 112, ci să facă sesizări la Poliţia Locală, poliţie, ISU sau Jandarmerie, instituţiile care pot aplica amenzi pentru încălcarea legii.

Citește și:

Ce se întâmplă în organism la 20 de minute după renunţarea la fumat

Ghidul complet ca să scapi de amendă

Numai de bine. Ce efecte imediate are legea antifumat

×
Subiecte în articol: fumat amenzi fumatori tigari legea antifumat
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close