Antena 3 CNN Actualitate Întrebarea unui elev de clasa a IV-a pentru Gabriela Firea, strigăt de ajutor pentru toţi copiii care fac şcoala on-line

Întrebarea unui elev de clasa a IV-a pentru Gabriela Firea, strigăt de ajutor pentru toţi copiii care fac şcoala on-line

În cadrul proiectului iniţiat de Antena 3, "Copiii, faţă în faţă cu politicienii", un elev de clasa a IV-a a întrebat-o pe Gabriela Firea ce soluţii propune pentru ca şcolarii să se dezvolte sănătos într-o perioadă în care copiii sunt privaţi de învăţământul fizic şi trebuie să facă ore on-line.

Întrebarea unui elev de clasa a IV-a pentru Gabriela Firea, strigăt de ajutor pentru toţi copiii care fac şcoala on-line
de Claudia Popovici    |    12 Noi 2020   •   19:37

Antonio Lăcătuş are 10 ani şi este elev în clasa a IV-a, la şcoala Ion IC Brătianu. Pasionat de sport şi multiplu campion la naţional, european şi mondial la kickboxing, Antonio a ales o întrebare din educaţie pe care i-a adresat-o Gabrielei Firea.

"La învăţământul on-line, toate materiile se fac din faţa tabletei sau calculatorului, inclusiv educaţia fizică. Sportul este foarte important în dezvoltarea copiilor, iar aceştia trebuie să se dezvolte sănătos. Cum puteţi ajuta copiii să se dezvolte sănătos, nu doar în faţa calculatorului sau a tabletei?

Răspunsul Gabrielei Firea a fost următorul:

"Întrebarea este un strigăt al nostru, al tuturor, în această perioadă pe care o traversează întreaga planetă.

Voi, copiii şi adolescenţii sunteţi cei mai afectaţi pentru că din motive de siguranţă sanitară sunteţi nevoiţi alături de alţi copii din lume să acceptaţi aceste restricţii şi în special, una foarte dureroasă, şi anume să nu puteţi merge fizic la şcoală pentru a învăţa materiile de bază, dar şi una dintre disciplinele care vă dezvoltă armonios şi vă învaţă şi fair-play-ul şi anume educaţia fizică. 

Şi băiatul meu, David a avut on-line educaţie fizică şi mă uitam aproape cu lacrimi în ochi cum toţi copiii din clasa sa se străduiau să execute cât se poate de corect mişcările propuse de dl. profesor şi cât de sârguincioşi erau cu toţii să îndeplinească acele sarcini.

Este foarte greu, este dificil, e un moment greu pentru toată lumea, este mai greu că nu putem spune noi ca părinţi, ca adulţi când se va sfârşit acest calvar planetar. Acesta este lucrul cel mai dificil pentru noi toţi."

×
Subiecte în articol: UNICEF Salvați Copiii
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close