Antena 3 CNN Actualitate Invazie de gândaci în București. Imagini de groază cu insectele în blocuri

Invazie de gândaci în București. Imagini de groază cu insectele în blocuri

După șobolani și căpușe, Bucureștiul este invadat de gândaci. Imagini de groază au fost surprinse cu insectele care mișunau prin blocuri.

Invazie de gândaci în București. Imagini de groază cu insectele în blocuri
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    Radu Tiliță    |    28 Iun 2021   •   17:01

În acest moment, doar 10 parcuri mari din Capitală beneficiază de dezinsecție și deratizare.

În alți ani Primăria Capitalei aloca peste 30 de milioane de lei, iar anul acesta s-au alocat undeva la 16 milioane de lei.

Pentru a elimina aproape jumătate din buget, s-au scos din acest plan unitar de acțiune foarte multe zone, precum parcurile de sector aflate în administrarea ADP-urilor.

Mai mult decât atât, au fost scoase și spațiile verzi din jurul blocurilor, acolo unde știm că, în ultima perioadă, numărul șobolanilor a crescut.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus, săptămâna trecută, că se așteaptă ca numărul șobolanilor și insectelor să fie din ce în ce mai mare, asta pentru că s-a întârziat cu efectuarea dezinsecției și deratizării.

Primăria Capitalei decontează doar două tratamente de dezinsecție și deratizare, în timp ce specialiștii spun că este nevoie de 3-4 tratamente consecutive.

Localnicii sunt de părere că primăria este cea care ar trebui să se ocupe de aceste probleme și spun că nu sunt de acord să plătească din banii lor pentru efectuarea acestor tratamente.

×
Subiecte în articol: gandaci București
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close