Ioan Rus schimbă şefii Poliţiei: Liviu Popa, înlocuit cu Petre Tobă

de S.T.    |    15 Mai 2012   •   12:03
Ioan Rus schimbă şefii Poliţiei: Liviu Popa, înlocuit cu Petre Tobă Foto: igpr.ro
Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, Liviu Popa, va fi înlocuit. Petre Tobă va prelua conducerea Poliţiei Române.

Liviu Popa va conduce Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor.

Chestorul Petre Tobă, care din martie 2012 este şef al Departamentului de ordine şi siguranţă publică, a mai fost şef al Poliţiei Române, între 2009 - 2010.

În fruntea Departamentului de ordine şi siguranţă publică va veni chestorul Ioan Căbulea.Premierul Victor Ponta a semnat propunerea ministrului de Interne de numire a lui Petre Tobă la conducerea Poliţiei Române, în locul lui Liviu Popa.

Ponta a declarat, marţi, că noul şef al Poliţiei Române este un profesionist. "Are de la mine, direct, şi sigur şi de ministrul de Interne, sarcina de a continua şi de a obţine ceea ce eu consider prioritar în perioada următoare, şi anume rezultate cât mai bune pentru combaterea clanurilor de crimă organizată", a afirmat Victor Ponta.

"I-am felicitat pentru prinderea celor doi fraţi (n.r.-  Cămătaru)", a adăugat premierul României.Schimbarea şefului Poliţiei Române a venit la câteva zile după ce premierul Victor Ponta a declarat, ca urmare a fugii lui Sile Cămătaru, că a cerut ministrului de Interne, Ioan Rus, să prezinte, miercuri, în şedinţa de Guvern, un raport privind urmăriţii general şi că ar putea fi daţi afară şefii din Poliţie, dacă aceştia sunt vinovaţi de situaţia existentă.


ExitPOLL
x close