Antena 3 CNN Actualitate Ioan Sorin Buţă este patronul firmei de deratizare care a provocat tragedia de la Timișoara. A recunoscut tot în fața anchetatorilor

Ioan Sorin Buţă este patronul firmei de deratizare care a provocat tragedia de la Timișoara. A recunoscut tot în fața anchetatorilor

Ioan Sorin Buţă este patronul firmei de deratizare care a provocat tragedia de la Timișoara. A recunoscut tot în fața anchetatorilor
Sursa foto: Foto: pressalert.ro
19 Noi 2019   •   13:29

Ioan Sorin Buţă este patronul firmei care a efectuat deratizarea în blocul de pe strada Mioriţa, din Timișoara, unde au murit trei persoane. Compania sa, S. C. BISTIM-DERA S.R.L – D a fost înființată din 2015 și, până anul trecut, când a avut zero angajați declarați la Registrul Comerțului, a funcționat cu unul singur.

„Nu va lăsați păcăliți de firmele de deratizare create peste noapte cereți numele firmelor multumite de serviciile lor. S. C. BISTIM-DERA S.R.L – D. ofera servicii profesionale de dezinsectie, deratizare si dezinfectie, cu solutii profesionale de cea mai buna calitate,pentru spatii comerciale, case, scari de bloc, apartamente, etc. Colaboram cu peste 300 de firme; baruri, restaurante, hoteluri, persoane fizice multumite de serviciile noastre. Asiguram garantie pentru toate serviciile oferite! Pentru orice alte informatii nu ezitati sa ne contactați”, este ultimul mesaj postat pe pagina de Facebook a firmei, la începutul lunii septembrie, scrie pressalert.ro.

Citiți și: Avocat: „A fost și el surprins de ce s-a întâmplat. Nu știa cât e de letală substanța”

Firma este deținută de Ioan-Sorin Buță din Timișoara, cel care este și administratorul companiei. Aceasta a declarat, pe 2018, conform portalului termene.ro, o cifră de afaceri de 30.000 de euro și profit de 18.000 de euro. 

Ioan Sorin Buţă a fost reținut pentru ucidere din culpă. Acesta este cercetat și pentru trafic de produse sau substanţe toxice după ce procurorii au stabilit că acesta a folosit un insecticid care are în compoziţie fosfură de aluminiu.

Ioan Sorin Buţă a cumpărat pastilele ucigașe de pe piața neagră

"Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Inspectoratul de Poliţie Timiş din data de 19 noiembrie, confirmată prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş din aceeaşi dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul B.I.S. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice (...). În cauză există indicii că în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit Delicia - GASTOXIN, care are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială. Organele de cercetare penală au dispus faţă de suspect măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 19 noiembrie ora 3,30", arată prim-procurorul Tribunalului Timiş, Violeta Filip.

Citiți și: Medicul Ciuhodaru, despre fosfura de aluminiu, folosită în tragedia de la Timișoara: ”Este letală în jumătate de oră”

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, în direct la Antena 3, că oamenii vor reveni acasă abia după ce se va stabili că nu mai există niciun pericol.

"A fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență de către subprefectul județului Timiș. Sunt întrunite acolo toate autoritățile care au legătură cu această temă. ISU a trimis echipe de investigare care pot să constate dacă există substanțe toxice. Și din alte județe au fost trimise echipaje care să ajute echipajul de la Timișoara. Decizia înaintea Comitetului care a fost raportată către noi e că cu două microbuze și cu un echipaj de prim-ajutor se face evacuarea celor care se află în acest moment în bloc pentru investigații. Acestea sunt măsurile care sunt luate acum. Vrem să aflăm cum au ajuns cei doi copii și doamna care a decedat, unde au avut contacte și vom vedea cu ce rezultate vor veni colegii care investighează zona. Chestia cu deinfecția sau deratizarea nu știu dacă s-a confirmat încă. Nu vrem să speculăm până nu avem concluzii definitive. Aștept să fiu sunat să mi se spună care sunt concluziile. Suntem în contact și cu cei de la Ministerul Sănătății. Trebuie luate măsurile necesare", a spus Raed Arafat. 

Doi copii, printre care unul de doar zece zile, și mama unuia dintre ei au murit în acest weekend, după ce în blocul în care locuiau a avut loc o acțiune de dezinsecție. 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close