Antena 3 CNN Actualitate În ziua cu cei mai mulţi morţi de COVID, Iohannis se laudă în faţa ambasadorilor cu măsurile luate de guvernul PNL

În ziua cu cei mai mulţi morţi de COVID, Iohannis se laudă în faţa ambasadorilor cu măsurile luate de guvernul PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la o videoconferinţă cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti. Şeful statului a profitat de moment pentru a lăuda măsurile luate împotriva pandemiei de guvernul condus până ieri de Ludovic Orban.

În ziua cu cei mai mulţi morţi de COVID, Iohannis se laudă în faţa ambasadorilor cu măsurile luate de guvernul PNL
de Cristi Popovici    |    08 Dec 2020   •   19:00

În ziua în care România a înregistrat un record de decese din cauza COVID, preşedintele Klaus Iohannis s-a lăudat în faţa ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti cu măsurile luate de autorităţi pentru controlarea pandemiei.

"Președintele României a subliniat importanța măsurilor luate de autoritățile române, în contextul pandemiei de COVID-19, pentru limitarea răspândirii infectărilor cu noul coronavirus", se arată într-un comunicat dat presei de Administraţia Prezidenţială.

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat un record negativ: 213 de decese din cauza infectării cu Sars-Cov-2. Potrivit raportării oficiale, pe 8 decembrie, ţara noastră a înregistrat 7.439 de persoane bolnave de COVID, în timp ce la ATI sunt internate 1.276 de persoane.

Iohannis, discuţii cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti

Conferinţa în format video-call cu ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti, la care a participat şi Klaus Iohannis, a fost organizată de Ambasada Republicii Federale Germania, țară care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene. În cadrul întrunirii virtuale, ambasadorii şi Klaus Iohannis au discutat şi de strategia de vaccinare adoptată de România.

"Cu privire la subiectul schimbări climatice, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat faptul că România este în favoarea agreării la nivelul Uniunii a propunerii Comisiei Europene de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 comparativ cu 1990, decizie care va contribui la creșterea competitivității Uniunii şi la bunăstarea cetățenilor europeni", se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale. 

"În ceea ce privește tema bugetului multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 şi a Facilității de Redresare şi Reziliență, Preşedintele României a exprimat speranța că se va putea ajunge cât mai curând posibil la o soluție de compromis, care să permită obținerea unui acord final la nivel european asupra pachetului bugetar.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că România a susținut încă de la începutul procesului de negociere condiționarea acordării fondurilor europene către statele membre de respectarea statului de drept", mai spun reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: COVID-19 Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close