Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, anchetat pentru discriminare. Președintele CNCD: Nu e singura reclamație pe numele Președintelui

Iohannis, anchetat pentru discriminare. Președintele CNCD: Nu e singura reclamație pe numele Președintelui

Klaus Iohannis este anchetat pentru discriminare de CNCD după declarațiile făcute în scandalul autonomiei Ținutului Secuiesc. Președintele CNCD a declarat pentru Antena 3 că un ONG a depus plângerea pe numele Președintelui, iar acum se vor demara audieri.

Iohannis, anchetat pentru discriminare. Președintele CNCD: Nu e singura reclamație pe numele Președintelui
Sursa foto: hepta
29 Apr 2020   •   17:32

”Pot să confirm că am primit o plângere cu privire la aceste declarație. O organizație non-guvernamentală a făcut reclamația despre o acuzație de incitare la ură pe criteriul etnic. 

Iohannis, reclamat pentru instigare la ură după declarațiile privind autonomia Ținutului Secuiesc

Eu nu pot să comentez plângerea. Analiza se face pe limita libertății de exprimare, raportat la protecția demnității umane așa cum s-a făcut în fiecare speță care privea declarații publice. 

Nu a fost singura reclamație pe numele lui Iohannis. A fost și plângerea pentru cuvântul -penal- reclamația e în curs de soluționae la Curtea de Apel București. Am avut în anii de înființare a CNCD reclamații la adresa persoanelor improtante.

Acum, vom trimite citațiile, vom demara audieri. Eu sper să venim cu o soluție.”, a declarat Csaba Asztalos, președinte CNCD, pentru Antena 3.

Klaus Iohannis: E incredibil! În timp ce noi ne luptăm cu pandemia, PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close